Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Téma
„Vzhledem k tomu, že Francie patří ke špičce v oblasti pohostinství je projekt zaměřen na odborné vzdělávání v oblasti stravování. Oba partneři si uvědomují rostoucí zájem o stravování, gastro kulturu, místní jídla a místní produkty. Projekt není jen o vaření a jídle, ale hlavně o metodách používaných v cateringu, sdílení nápadů v oblasti školního stravování s využitím místních produktů a podpoře tradic prostřednictvím vzdělávání,“ informuje ředitel Vysočina Educatin Roman Křivánek. Výstupem společných aktivitu bude např. kuchařka s pracovními listy pro žáky a metodické pokyny pro učitele, zpracované místní recepty složené z předkrmu, hlavního jídla a dezertu ve třech jazycích – angličtině, francouzštině a češtině doplněná o slovník vybraných slov z "gastro terminologie".
Projekt Cooking Together zastřešuje za vysočinskou strnu Vysočina Education a ke spolupráci byly přizvány Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod, Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí, Obchodní akademie Dr. Albína Bráfa, Hotelová škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Třebíč, Obchodní akademie, Střední zdravotnická škola a Střední odborná škola služeb a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava. Zahraničními partnery jsou například Národní akademie francouzské kuchyně, instituce, která propaguje francouzskou gastronomii nebo udílí oborová ocenění atd.
Zobrazit aktuální dokumenty | archiv dokumentů | dokumenty včetně archivu
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se