Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Téma
Cesta do podzimního finálového kola vede přes korespondenční část soutěže, kdy jednotlivé školy připraví, naservírují a nafotí soutěžní slaný a sladký pokrm, uvedou seznam ingrediencí a popíší přesný postup přípravy. Na základě zaslaných dokumentů a fotografií vybere odborná porota složená z předních českých kuchařů a cukrářů osm finálových týmů, které se v listopadu v Jihlavě utkají o trofej Philippa Milla. „Už teď můžeme prozradit, že v porotě zasednou osvědčená jména z loňského ročníku Jan Horký, Ondřej Slanina, Pavel Mareš, Iva Roháčová i Tomáš Popp a pětici porotců doplní talentovaná cukrářka Helena Fléglová,“ doplnil za organizátory Jan Skála z odboru sekretariátu hejtmana. Soutěžící mají letos za úkol vymyslet co nejchutnější a nejoriginálnější slaný a sladký pokrm za použití povinných surovin – bio vepřové pečeně, kysané smetany, tmavého ležáku a 100% rakytníkové šťávy. Všechny tyto suroviny dodají na podzimní finále lokální producenti z Vysočiny
Školy, které mají zájem se národního kola soutěže Trophée Mille 2020 zúčastnit, musí zaslat přihlášku, včetně všech povinných příloh nejpozději do 9. října 2020. Vítězný tým opět získá vstupenku na mezinárodní kolo soutěže, které se odehrává ve francouzské Remeši a kde se utká s vítězi francouzského národního kola a týmy ze všech světových kontinentů.
Přihlášku a další informace o soutěži jsou k dispozici na stránkách www.trophee-mille.fr/ceska-republika.
Foto: Premiérové vítězství
v národním kole Trophée Mille si v loňském roce vyvařili Hana Klátová a Vojtěch Hlous z Labské SOŠ a SOU Pardubice
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se