Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Enersoláci z Vysočiny dosáhli na celostátní konferenci stupně nejvyššího

Enersol
Velmi vyrovnaný, plný nápaditých a velmi dobře odprezentovaných prací, takový byl 13. ročník Enersol 2017. Jeho národní konferenci ve dnech 14. a 15. března uspořádala krajská SPŠ a SOU Pelhřimov a Regionální vzdělávací centrum pro Enersol v Kraji Vysočina. V soutěži družstev se Kraj Vysočina umístil na prvním místě a s pěti prvními místy v dosavadních třinácti ročnících se stal nejlepším regionem. Druhé místo si odvezli zástupci Zlínského kraje a třetí skončili reprezentanti Prahy.
 

 
 

Celou konferenci zaštítili předseda vlády, ministři a také hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek a radní pro oblast školství Jana Fialová. „Jako místopředsedkyně školské komise při asociaci krajů budu za dva měsíce předkládat návrh na to, aby byl Enersol zařazen do programu Excelence. Aby se dostalo na finanční odměnu vašim pedagogům, vašim vedoucím prací, bez kterých byste práce jen velmi složitě zvládali sami. Oceňuji, že vás práce baví. Vy jste naše budoucnost a my musíme stavět na vašich zkušenostech a dovednostech,“ pozdravila studenty radní Jana Fialová, která neskrývala radost z prvního místa pro Vysočinu a těm nejlepším přivezla jako dárek knihu rekordů.

 

„Michal Novák z VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou s prací Nabíjení elektromobilů získal 2. místo v kategorii Enersol a praxe, Michaela Horná ze SUPŠ Jihlava-Helenín s prací Recyklovaná móda si v kategorii Enersol a inovace vybojovala také krásné druhé místo a zlatou medaili v kategorii Enersol a popularizace si společně s dárky převzali Jana Pavlátová a Filip Hromádko ze SPŠ a SOU Pelhřimov s deskovou hrou Kam s odpady,“ oprávněně se pochlubil vedoucí krajské delegace a ředitel RVC pro projekt Enersol v našem kraji Josef Váca. Také další soutěžící z Vysočiny - Tomáš Váňa ze SPŠ a SOU Pelhřimov, Jan Kamenský z VOŠ a SOŠ Bystřice nad Pernštejnem a Vojtěch Kafka ze SŠS Třebíč se na vítězství podíleli, když družstvu zajistili značný počet bodů.


Michal Novák se stal členem reprezentačního družstva ČR, které se představí na nesoutěžní mezinárodní přehlídce Enersol 2017 20. a 21. dubna v Hluboké nad Vltavou za účasti žáků z Německa, Rakouska, Slovinska, Polska a Slovenské republiky.


Vítězové celostátní konference Enersol 2017

A. Enersol a praxe

1. Roman Šuser, Plzeňský kraj, téma: Snížení spotřeby paliva a emisí automobilu zvýšení efektivity Intercooleru

2. Michal Novák, Kraj Vysočina, téma: Nabíjení elektromobilů

3. Antonín Vicenec, Olomoucký kraj, téma: Zdokonalení větrné elektrárny


B. Enersol a inovace

1. Michal Jaroš, Plzeňský kraj, téma: Inteligentní světla a jejich vliv na snížení spotřeby automobilů

2. Petr Ehrlich, Zlínský kraj, téma: Měřič kapacity superkondenzátorů

2. Michaela Horná, Kraj Vysočina, téma: Recyklovaná móda

3. místo neuděleno


C. Enersol a popularizace

1. Jana Pavlátová, Kraj Vysočina, téma: Kam s odpady? desková hra

2. Jakub Kolomazník, Zlínský kraj, téma: Energetické kvarteto

3. Kateřina Škopková, Středočeský kraj, téma: Sborník Enersol 2017 v ANJ


  • Tisková zpráva připravena z podkladů organizátorů soutěže Enersol 2017
  • tisk@kr-vysocina.cz


 
 
Zodpovídá: Mgr. Monika Brothánková
Vytvořeno / změněno: 16.3.2017 / 16.3.2017

Počet návštěv: 4971
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek