Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Hasiči nacvičovali zásah v areálu Nemocnice Havlíčkův Brod

Hasiči nacvičovali zásah v areálu Nemocnice Havlíčkův Brod
Simulace požáru na heliportu Nemocnice Havlíčkův Brod byla dne 24. srpna 2010 součástí nácviku součinnosti Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina - stanice Havlíčkův Brod, Policie ČR a pracovníků nemocnice.
 

 
 

„Tady Nemocnice Havlíčkův Brod - hlásíme havárii vrtulníku a požár na heliportu hlavní budovy nemocnice," tak znělo telefonické ohlášení  cvičného požáru na stanici brodských hasičů. Do areálu nemocnice krátce po deváté hodině dorazila desetičlenná posádka Hasičského záchranného sboru stanice Havlíčkův Brod čtyřmi zásahovými vozy, s výškovou a cisternovou technikou.

 

Prověřovací cvičení na likvidaci požáru probíhalo celou hodinu za velkého zájmu přihlížejících pacientů. Před vchodem do hlavní budovy nemocnice se za běžného provozu dostavily dva hasičské vozy s rampou a výsuvným žebříkem a byly vyzkoušeny různé varianty hašení požáru na střeše budovy - heliportu, který slouží jako přistávací plocha pro vrtulník záchranné služby.

 

Účelem zásahu bylo prověřit ohlašovací požární systém nemocnice, průjezdnost městem a areálem nemocnice k hlavní budově nemocnice,  prověřit nástupní plochy pro výškovou těžkou techniku a funkčnost hydraulických sítí v areálu nemocnice. Dále šlo o trénink součinnosti všech zainteresovaných složek.

 

Cvičný zásah prokázal skvělou připravenost a profesionalitu havlíčkobrodského Hasičského záchranného sboru při zásahu v areálu nemocnice, funkčnost celého požárního systému a jeho nastavení pro všechny složky.

 

„Přesné ohlášení požáru a okamžité zpřístupnění areálu nemocnice je základem pro rychlý a účinný zásah našich složek. Při skutečném vypuknutí požáru hraje každá minuta velkou roli," zhodnotil cvičný zásah velitel hasičské stanice Havlíčkův Brod Mgr. Luboš Vacek. 

 

„Výsledek cvičení je pozitivní, poukázal na nutnost některých drobných změn zejména v dopravním značení v areálu nemocnice. Na těchto změnách budeme spolupracovat s Policií ČR," řekl za vedení nemocnice technický náměstek Josef Tvrdý.
 
 
Zodpovídá: Ing. Radim Hošek
Vytvořeno / změněno: 25.8.2010 / 25.8.2010

Počet návštěv: 22826
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek