Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Hračkobraní

1. ročník festivalu hračky z přírodního materiálu / Kamenice nad Lipou
 

 
 

název

Hračkobraní - 1. ročník festivalu hračky z přírodního materiálu / Kamenice nad Lipou

organizátor

autor

1. ročník organizovalo Město Kamenice nad Lipou ve spolupráci s Městským muzeem v Kamenici nad Lipou a Správou kulturních zařízení města Kamenice nad Lipou

 

Prázdninově pohodový festival pro celou rodinu na zámku v Kamenici nad Lipou, který svým účastníkům a návštěvníkům nabízí přehlídku hraček, výrobců či návrhářů hraček z přírodního materiálu. 

 

Prvý ročník proběhl ve dnech 13. – 16. 7. 2006, kdy návštěvníci mohli shlédnout pestré hračkářské výstavy, loutková divadelní představení profesionálních i amatérských divadelních souborů, využít na nádvoří zámku trh s prodejem hraček z přírodního materiálu (s ukázkami výroby a zdobení hračky). V zámecké herně si pohrát s hračkami, navrhnout svou hračku, popřípadě se ji pokusit i vyrobit z připravených polotovarů.

Hračkářské výstavy byly k vidění na zámku po celou letní sezónu (červenec – září).

 

Festival je neformální setkání všech, kdo si ještě nezapomněli hrát…Určené nejen těm, kdo se hračkou profesionálně zaobírají, ale hlavně těm, kterým se hračky líbí nebo chtějí strávit ve společnosti hračky příjemný prázdninový čas i těch, kteří chtějí svým ratolestem udělat radost nákupem nové hračky či získat inspiraci pro šikovné ruce.

 

Cílem Hračkobraní je propagace české autorské hračky z přírodního materiálu, potažmo prezentace této specifické hračky nejširší veřejnosti. Festival se snaží  o obnovu veřejné důvěry ke hračce z klasického materiálu a zároveň chce ukázat alternativu k hračkám, které jsou dnes běžně k dostání v síti hračkářských obchodů. Ukázat ji jako zajímavou, aktuální, vtipnou a konkurenceschopnou alternativu, která má co říci i společnosti 21. století. Zároveň v neposlední řadě propagace značky – Správná hračka – vybráno odborníky, která je udělována každoročně v rámci Salónu hraček pořádaného Asociací předškolní výchovy.

 

Hlavním partnerem festivalu byla Nadace dřevo pro život. Akce zároveň získala záštitu hejtmana kraje Vysočina RNDr. M. Vystrčila

 

Festival přirozeně navazuje na předchozí tradici:

 

- výroby hraček v Kamenici nad Lipou – v letech 1939-43 v Kamenici nad Lipou sídlila Státní hračkářská cvičná dílna hračkářská (spadala pod Školský ústav pro domácký průmysl v Praze)

 

- předchozí využití zámku v Kamenici  nad Lipou, který byl více jak 50 let využíván jako dětská ozdravovna

 

Více o akci naleznete na www.hrackobrani.cz; www.muzeumvsemismysly.cz

 

Pro rok 2007 organizátoři připravují II. ročník Hračkobraní, v termínu od 12. – 16. 7. 2007.

 

 
 
Zodpovídá: Bc. Veronika Švarcová
Vytvořeno / změněno: 27.2.2007 / 27.2.2007

Počet návštěv: 26042
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek