Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Téma
„Cílem této a podobných akcí je zvýšit spotřebu brambor místních producentů, zkrátit cestu od zemědělce ke spotřebitelům, podpořit poptávku čerstvých potravin do škol a současně ovlivnit zdravou výživu nejen ve školských zařízeních,“ říká radní Kraje Vysočina pro oblast životního prostředí a zemědělství Martin Hyský. Tentokrát se potkají nejen profesionální kuchaři a kuchařky ze školních jídelen, ale také studenti, zemědělci i zástupci měst a neziskových organizací, protože všichni máme rádi brambory.
Pro účastníky setkání je plánován ukázkový blok s přednáškami o vhodnosti odrůd pro přípravu konkrétního pokrmu; obdrží jednoduché návody na dané pokrmy s bilancí živin a kalorickou hodnotou.
Na základě podnětů od pracovníků školních jídelen budou prezentovány příklady Jídelníčků zdravé výživy. Ukázky pokrmů se uvaří přímo na akci v hotelové škole, na každé jednotlivé menu budou použity různé typy brambor – ukázka konkrétního jídla, jeho forma a chuť při správném/nevhodném použití varného typu. V závěru setkání účastníci v roli gurmetů ohodnotí jednotlivé pokrmy.
V případě zájmu o setkání je třeba nahlásit se u Jany Exnarové, VÚB Havlíčkův Brod, exnarova@vubhb.cz
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se