Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Téma
Sehraný tým kuchařů a číšnic se na Gastrofestivalu v Nitře „oťukával“ už loni. V nezměněné sestavě Ondra Šibůrek, Jakub Dejmek, Veronika Binderová a Karolína Bartejsová nastoupili i letos a s rokem zkušeností navíc a viditelným zápalem pro věc soutěží prošli bez většího zaváhání. Kuchaři trénovali jarní menu 150 hodin, s předními českými šéfkuchaři ladili chutě a vybírali suroviny, aby nakonec menu z Třebíče porazili jen francouzští kuchaři, kteří se o první místo dělili s českou ostravskou školou. „Servis, tedy obsluha, u stolu Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč neměla podle hodnocení poroty konkurenci. Obě děvčata předvedla jednoznačně nejprofesionálnější výkon, který byl během soutěže a vyhlášení několikrát vyzdvižen,“ říká Jana Fialová, radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu, která měla možnost být přítomna celé soutěži.
Vysočinské družstvo soutěžilo s dortíkem z ředkviček a kozího sýra se salátkem z pohanky a červené čočky, krémovou polévkou z hlávkového salátu, roládou z králičích stehen a ořechovo-čokoládovým řezem s jemným krémem z tvarohu dochuceného ořechovým praliné, zmrzlinou a malinovým přelivem. Menu hodné skutečných gurmetů.
Další gastronomickou mezinárodní soutěž partnerských regionů bude hostit už 5. dubna 2018 Vysočina v Gastrocentru Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod. Hostem soutěže bude mezinárodně uznávaný francouzský kuchař Philippe Mille, držitel dvou hvězd Michelin.
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se