Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Již po čtvrté se cvičilo v Nemocnici Třebíč

Oddělení ARO
11. červen 2008 - Třebíč
Ve středu 11. června 2008 si Nemocnice v Třebíči opět vyzkoušela svoji připravenost na řešení možné mimořádné události, spojené s příjmem velkého počtu zraněných. Je to již počtvrté za poslední tři roky, co vedení nemocnice prověřuje své kapacity a schopnost personálu rychle zvládnout hromadný příjem raněných. Blízkost dálnice D1 a stále častější vážné dopravní nehody jsou pro to jistě dobrým důvodem.
 

 
 

Cvičení začalo ve 14:30 hod. telefonátem z operačního střediska Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina. Operátorka ohlašuje hromadné neštěstí a žádá o rychlou přípravu nemocnice na příjezd vozidel záchranky se zraněnými z dopravní nehody – havárie autobusu a osobního automobilu mezi Okříškami a Přibyslavicemi. Požaduje zajistit ošetření pro 3 těžce, 3 středně těžce a 22 lehce zraněných. Pacienti budou přiváženi postupně podle naléhavosti poranění, první sanitka přijede přibližně za půl hodiny…

Po obdržení této zprávy rozhodl ředitel nemocnice Ing. Petr Mayer o aktivaci Traumatologického plánu. Pro zraněné jsou v krátké době připraveny čtyři přijímací týmy, tři operační sály k urgentním operačním výkonům, v pohotovosti je anesteziologicko  resuscitační oddělení a jednotka intenzivní péče na chirurgickém oddělení. Pro lehce raněné je i dostatečný počet lůžek na standardním chirurgickém oddělení.

Je zajištěna spolupráce Policie ČR pro regulaci dopravy na příjezdu k nemocnici a podpůrné služby pracovníků technického odboru. Nezapomnělo se ani služby psychologa, spolupráci s medii a informační službu pro příbuzné zraněných.

Cvičení proběhlo tentokrát bez figurantů. Zdravotní stav zraněných byl vyhodnocován z visaček Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina pro hromadné postižení osob. Procvičen byl příjem zraněných a schopnost nemocnice provést potřebné zákroky a ošetření zraněných, až po uložení na lůžko příslušného oddělení. Při procvičování jednotlivých kroků byla vidět zodpovědnost a elán. Všechna oddělení nemocnice mají svůj vlastní Traumatologický plán (vnitřní předpis pracoviště) a tak každý ví, jak má postupovat. Spolupráce primářů, vrchních sester a technického odboru s krizovým štábem je na velmi dobré úrovni.

 

Přibližně v půl čtvrté, po skončení cvičení, členové krizového štábu hodnotili průběh cvičení. Byly předloženy seznamy zraněných z ARO a chirurgického oddělení se zhodnocením průběhu ošetřování, zdravotního stavu zraněných a doloženy léčebné postupy.  Na řadu přišly i některé nedostatky, jako přetížená a nedostupná síť T-Mobile a potřeba další telefonní linky na krizový štáb. Krizový štáb se shodl, že zaměstnanci Nemocnice Třebíč jsou takovýto rozsah hromadného neštěstí připraveni zvládnout.



Oddělení ARO je připravené na příjem pacientů. Visačky záchranné služby se specifikací zdranění nahradily skutečné pacienty.

 
 
Zodpovídá: Bc. David Talpa
Vytvořeno / změněno: 11.6.2008 / 11.6.2008

Počet návštěv: 18802
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek