Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Kapela Šafářanka z Křižanova slaví 40

Kapela Šafářanka z Křižanova slaví 40
V pátek 23. června bylo nádvoří zámku v Křižanově plné oslav a hudby. Kapela Šafářanka slavila významné výročí a Domov Kamélie Křižanov připravil pro její členy velké překvapení v podobě CD s vlastními písničkami. „Kapela vznikla v roce 1977, a letos slaví 40 narozeniny. Název pro hudební soubor vymyslel dětský lékař MUDr. Netolický, který žil přímo na zámku a byl ošetřujícím lékařem tehdejších dětí,“ uvedla Silvie Tomšíková, ředitelka Domova Kamélie.
 

 
 

Soubor se skládá z pěti členů. „Začátky nebyly jednoduché. Dle pamětníků začala soubor v hudbě vzdělávat řádová sestra Milada, tu po odchodu řádových sester vystřídala pracovnice zařízení paní Jurková, dále paní Příhodová, Brožová, Požárová, Štěpánková a Hájková. V současné době vede kapelu Ondřej Chalupa. Kapelníkem je pan Libor Giňa, na bicí hraje Roman Rusňák a zpěvem doprovází Lucie Přichystalová. Ostatní dva členové vystupují už jen příležitostně,“ řekla stručně o historii kapely ředitelka Tomšíková.


Kapela má za sebou úspěšná vystoupení nejen v Česku, ale i v zahraničí. Svými písničkami potěšila posluchače v Polsku, Maďarku, Rakousku, Černé Hoře a na Slovensku. Šafářanka hraje posluchačům na festivalech, v domovech pro seniory, v základních a mateřských školách, na plesech, při různých jarmarcích, v obcích, dále na kulturních a sportovních akcí pořádaných Krajem Vysočina, na Sportovní hrách v Zubří u Nového Města na Moravě apod.


Po úvodním přivítání a představení kapely došlo na slavnostní křest CD. Jako poděkování všem členům byl rozkrojen dort, předány trička s logem a nápisem kapely Šafářanka, pamětní listy a drobné dárky.


„Mít vlastní kapelu, která úspěšně reprezentuje náš domov nejen u nás, ale i v zahraničí je pro nás velkým přínosem, “ sdělila Silvie Tomšíková, která popřála za všechny přítomné hodně dalších úspěchů a poděkovala Šafářance za výbornou reprezentaci. Příjemné odpoledne plné hudby a přátelského setkání skončilo až v odpoledních hodinách.



 
 
Zodpovídá: Ing. Eva Neuwirthová
Vytvořeno / změněno: 26.6.2017 / 26.6.2017

Počet návštěv: 8323
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek