Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Konference "Řešení elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a mezi dětmi“ otevře diskusi k nejožehavějším tématům patologických jevů online

Konference Eliminace dětské kyrenetické kriminality
Kraj Vysočina, Národní centrum bezpečnějšího internetu a Vyšší policejní škola MV v Praze – pracoviště Jihlava pořádají již tradiční mezinárodní konferenci, která propojí odborníky z bezpečnostních složek, specialisty z oblasti prevence a vzdělávání, informačních a komunikačních technologií, státní, firemní a neziskové sféry a odborníky pracující s dětmi a mládeží – zejména preventisty a sociální pracovníky.
 

 
 

Kraj Vysočina, Národní centrum bezpečnějšího internetu a Vyšší policejní škola MV v Praze – pracoviště Jihlava pořádají již tradiční mezinárodní konferenci, která propojí odborníky z bezpečnostních složek, specialisty z oblasti prevence a vzdělávání, informačních a komunikačních technologií, státní, firemní a neziskové sféry a odborníky pracující s dětmi a mládeží – zejména preventisty a sociální pracovníky. Přednášet budou kvalifikovaní zástupci oddělení informační kriminality Policie ČR, OSPOD, České školní inspekce, odborníci z řad provozovatelů internetových služeb a další specialisté. Konference je mezinárodní, vystoupí i představitelé policie ze zahraničí. Záštitu nad konferencí převzali: Milan Štěch, předseda Senátu Parlamentu ČR, JUDr. Helena Tomková, ředitelka odboru bezpečnostního výzkumu a policejního vzdělávání MV, MUDr. Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina a doc. RNDr. Josef Požár, CSc., děkan Fakulty bezpečnostního managementu Policejní akademie ČR.

 

Termín konání:                                19. září 2013, 9:00 – 16:00            

                                                            20. září 2013, 9:00 – 13:00                                                          

Místo konání:                                   Kongresový sál Krajského úřadu Kraje Vysočina, Žižkova 57, Jihlava                     

 

Konference je určena odborné veřejnosti, zástupcům místní policie, zástupcům místních OSPOD, koordinátorům prevence kriminality a asistentům prevence kriminality, řídícím a pedagogickým pracovníkům místních škol a dalším zástupcům odborné veřejnosti.

 

Program zahrne široké spektrum vysoce aktuálních patologických jevů v online prostředí vztahujících se k dětem a mladistvým. Hlavními tématy budou právní aspekty, trendy a eliminace kybernetické kriminality a vzdělávání, výzkum, prevence a strategie kybernetické a informační bezpečnosti.  Příspěvky se zaměří například na právní postavení a pravomoci škol, OSPOD a policie při řešení a postihování elektronického násilí mezi žáky a namířeného proti pedagogickým pracovníkům a spolupráce těchto subjektů. Diskutována bude také trestně právní úprava jevů spojených s online patologií a trestní odpovědnost mladistvých pachatelů internetové kriminality a jejich zákonných zástupců, možnosti prevence těchto negativních jevů a způsoby pomoci obětem kyberkriminality a dalších jevů.

 

Účast na konferenci je bezplatná. Zaměstnanci MVČR a Policie ČR mají nárok na bezplatné ubytování a stravování. Počet účastníků je omezen. Zájemci se mohou zaregistrovat do 6. září 2013 zde. Detailní program a podrobné informace budou průběžně zveřejňovány zde.

 
 
Zodpovídá: Bc. Lucie Časarová
Vytvořeno / změněno: 16.7.2013 / 16.7.2013

Počet návštěv: 11572
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek