Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Kraj Vysočina pořádá tradiční Týden pěstounství

Kraj Vysočina pořádá tradiční Týden pěstounství
Třetí říjnový týden bude na Vysočině ve znamení pěstounství. Týden pěstounství je tradiční akce, která má připomenout, že i v našem kraji žijí děti bez rodičů, které by si rozhodně vlastní domov zasloužily. Přitom pěstounů stále není dostatek, a tak plánované akce k Týdnu pěstounství v Kraji Vysočina ve dnech 17. až 21. října budou přibližovat, co pěstounství obnáší a na jakých principech stojí s cílem navýšit počty pěstounů na Vysočině.
 

 
 

Pro zájemce z řad veřejnosti je určená především akce v jihlavském Cityparku ve čtvrtek 20. října s názvem V pěstounství táhneme za jeden provaz… přijďte popotáhnout s námi. Od 15.00 do 18.00 hodin se v obchodním centru formou rozhovorů představí odborníci, kteří se pěstounské péči věnují a se kterými by se potenciální žadatelé o náhradní rodinnou péči mohli setkat. Děti se navíc mohou těšit na bohatý doprovodný program v podobě tanečků, malování na obličej, tvořivých dílniček, fotící bedýnky, soutěží a her nebo zaplétání copánků. Na jednotlivých stanovištích budou plnit úkoly a následně dostanou odměnu v podobě drobného dárku. „Akci pořádáme již potřetí a věříme, že se stane tradicí,“ uvedla Miluše Průšová z odboru sociálních věcí Krajského úřadu Kraje Vysočina.


Začátek týdne - pondělí 17. a úterý 18. října budou patřit dnům otevřených dveří ve vybraných městských úřadech. Součástí programu bude především poradenství, kde se budou moci zájemci seznámit s institucemi pěstounské péče, zhlédnou promítání videospotů a dokumentů k náhradní rodinné péči a budou moci absolvovat zajímavé přednášky. Více se dozvíte na webových stránkách Kraj Vysočina – rodinný a sociální portál: https://www.kr-vysocina.cz/vismo5/dokumenty2.asp?id_org=450008&p1=63881&id=4115745.


O den později se v sídle Krajského úřadu Kraje Vysočina uskuteční Konference k náhradní rodinné péči v Jihlavě. Ponese název Paleta podpory dětem v náhradním rodinné péči a svým obsahem se bude věnovat převážně tématu terapeutického rodičovství. V první části konference představí svoji roli v oblasti náhradní rodinné péče Úřad pro mezinárodní ochranu dětí a soudce okresního soudu ve Žďáru nad Sázavou, následně bude doprovázející organizace Vlaštovky prezentovat svůj projekt k uvedenému tématu, z něhož jako výstup vznikla kniha Most do bezpečí aneb pěstounská péče na přechodnou dobu zblízka…Kromě zajímavých rozhovorů s pěstouny a osvojiteli, kteří neměli lehký start po převzetí dítěte do náhradní rodinné péče, se dále představí tři doprovázející organizace působící v Kraji Vysočina.


V pátek 22. října Týden pěstounství v Kraji Vysočina ukončí setkání pěstounských rodin z Vysočiny, které se sjedou do Rodinného parku Robinson, aby si užily nejen atrakce, ale mohly například ke konzultacím využít pracovníky krajského úřadu nebo psychologa.


Na Vysočině žije 555 dětí v 421 pěstounských rodinách (údaje k 30. 6. 2022). Přitom pracovníci Krajského úřadu Kraje Vysočina mají v evidenci přibližně 133 dětí, které by si zasloužily vyrůstat ve své rodině nebo v náhradní rodině. Zatímco v jiných krajích v posledních letech počty pěstounů klesají, na Vysočině se je daří držet na stejných číslech.



Tato zpráva vznikla v rámci projektu: „Aplikace inovativních postupů v rámci sociální ochrany a prevence v Kraji Vysočina“, reg. č.: CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_007/0015546, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

esf kv



  • tisk@kr-vysocina.cz 

 

Odkazy

 
 
Zodpovídá: Ing. Eva Neuwirthová
Vytvořeno / změněno: 12.10.2022 / 12.10.2022

Počet návštěv: 599
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek