Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Kraj postaví pro Nemocnici Nové Město na Moravě nový dětský pavilon

Nemocnice NMnM
Rada Kraje Vysočina dnes rozhodla, že v areálu novoměstské nemocnice nebude dětský pavilon opravován, ale že zde pro malé pacienty vyroste zcela nový objekt. „Od rekonstrukce stávajícího pavilonu s přístavbou lůžkové části v druhém nadzemním podlaží jsme po vyhodnocení nákladů na předpokládané práce upustili. Objevily se problémy se statikou, upozorněni jsme byli na vady příček, poškození konstrukcí, nevyhovující hydroizolace a objevila se i nutnost vyztužovat svislou i základovou konstrukci. Při porovnání nákladů na rekonstrukci a na výstavbu nové budovy jsme došli k rozhodnutí strhnout stávající objekt a na jeho místě postavit bez kompromisů provozních i technických nový objekt,“ informoval dnes na tiskové konferenci náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast financí Vladimír Novotný.
 

 
 

V roce 2016 chce vedení Kraje Vysočina připravit veškerou projekční a inženýrskou dokumentaci vč. zajištění stavebního povolení a při přípravě nového rozpočtu Kraje Vysočina akci zařadit do hlavních investičních akcí na rok 2017.

V roce 2017 budou zahájeny všechny demoliční a stavební práce. V tu dobu už bude mít nemocnice vyřešenu logistiku přesunu nutných oddělení a bude zajištěn chod v náhradních prostorách.

 

Základem nového pavilonu, který by měl být dokončen na  konci roku 2018, bude železobetonová nosná konstrukce, která bude dimenzována tak, aby v budoucnu umožnila případnou nástavbu jednoho až dvou podlaží. Navržené první nadzemní podlaží bude sloužit dětským ambulancím včetně neurologické, ORL, budou zde čekárny a zázemí pro lékaře a personál.  Ve druhém nadzemním patře bude umístěno dětské lůžkové oddělení s více než třemi desítkami lůžek pro různě staré dětské pacienty, počítáno je i s lůžky pro doprovod. Všechny pokoje budou mít vlastní sociální zařízení, prostory budou klimatizovány a řízeně větrány.

Novostavba ve výsledku zkvalitní poskytování zdravotní péče pro dětské pacienty novoměstské nemocnice. Stavbu pavilonu dětského oddělení Nemocnice Nové Město na Moravě bude hradit Kraj Vysočina ze svého rozpočtu. Cena bude známa po ukončení veřejné zakázky na dodavatele na přelomu letošního a příštího roku.

 

Dnešní dětský pavilon byl vybudován v první polovině 50. let minulého století.


Vizualizace nového dětského pavilonu Nemocnice Nové Město na Moravě (Zdroj: Kraj Vysočina)


NE NMNM

  • Jan Kalina, odbor majetkový
    Krajský úřad Kraje Vysočina
  • Více informací Jitka Svatošová, oddělení tiskové, Krajský úřad Kraje Vysočina, e-mail: tisk@kr-vysocina.cz
 
 
Zodpovídá: Mgr. Ondřej Rázl
Vytvořeno / změněno: 8.3.2016 / 8.3.2016

Počet návštěv: 4460
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek