Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Kraj Vysočina představil nový kalendář pro rok 2016

Kraj Vysočina představil nový kalendář pro rok 2016
Tématem kalendáře Kraje Vysočina, který byl vydán ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou Kraje Vysočina a Agrární komorou Kraje Vysočina, je voda. Kalendář nazvaný Kraj Vysočina - studánka naší země byl dnes za přítomnosti hostů a partnerů projektu slavnostně představen a pro příští rok bude patřit k nejoriginálnějším prezentacím Kraje Vysočina. „K pořízení téměř padesátky originálních fotek jsme přizvali osvědčeného fotografa s velice bohatou zkušeností s obdobnými projekty Vladimíra Kunce. Jeho osobitý pohled na vodu v různých skupenstvích a situacích posunul kalendář směrem k menšímu uměleckému dílu, které s dobou získává na hodnotě,“ uvedl Libor Joukl, náměstek hejtmana Kraje Vysočina.
 

 
 

Kalendář Kraj Vysočina – studánka naší země vznikal déle než jeden rok. Fotograf Vladimír Kunc měl tak dostatek času na výběr lokací, specifických detailů, které často fotil několikrát v jiném světle, v jiném úhlu i v jiné náladě. Ze tří stovek pořízených snímků vybral třináct ústředních snímků, které jsou v rámci popisné legendy doplněny dalšími téměř čtyřiceti snímky z okolí zachyceného „detailu“. „Mezi vybranými místy nechybí Dalešická přehrada, romantické zátočiny řeky Želivky nebo telčké kašny a ledový vodopád ve Víru. Kalendář je v pořadí už pátým autorským počinem stejného týmu realizátorů. Kalendáře Kraje Vysočina se stávají díky omezenému vydanému počtu sběratelskou raritou a rok od roku je o ně mezi veřejností větší poptávka,“ prozradil za autory Zbyněk Čech s tím, že v letošním roce bylo vydáno celkem pět tisíc kalendářů.


 Hlavními garanty kalendáře Kraje Vysočina 2016 jsou Kraj Vysočina, Krajská hospodářská komora Kraje Vysočina, Krajská agrární komora Kraje Vysočina. Poděkování za spolupráci a podporu patří i další dvacítce partnerům projektu. Kalendáře jsou každoročně distribuovány mezi krajské příspěvkové organizace, podniky v regionu a mezi města.


 
 
Zodpovídá: Ing. Jitka Svatošová
Vytvořeno / změněno: 2.10.2015 / 2.10.2015

Počet návštěv: 3883
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek