Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Krajská knihovna Vysočiny ocenila knihovnice a knihovníky

Krajská knihovna Vysočiny ocenila knihovnice a knihovníky
Krajská knihovna Vysočina opět po roce uspořádala v sále Staré radnice v Havlíčkově Brodě Knihovnickou slavnost, na které oceňovala už po osmnácté knihovnice a knihovníky obecních knihoven v Kraji Vysočina. Pozvání na slavností událost přijal i hejtman Jiří Běhounek a náměstkyně hejtmana pro oblast kultury Jana Fischerová. „Knihovny i v těch nejmenších obcích se za poslední roky velmi proměnily. Už nejsou jen místem, kde se půjčují knihy, ale staly se centry společenského dění, místy setkávání, kreativního tvoření i vzdělávání. Děkuji všem knihovnicím a knihovníkům za jejich záslužnou práci a zároveň všem obcím, které o svoji knihovnu pečují a rozvíjejí ji,“ řekla při setkání náměstkyně Fischerová.
 

 
 

Ke gratulantům se přidali také zástupci města, ředitel Knihovnického institutu při Národní knihovně ČR Vít Richter, spisovatelka, překladatelka a ředitelka Podzimního knižního veletrhu Markéta Hejkalová a Jitka Hanáková ze Sdružení místních samospráv ČR.


„Při hodnocení jsme vycházeli z návrhů metodiků pověřených knihoven. Oproti předchozím letům, kdy jsme udělovali titul Knihovna Vysočiny, bychom chtěli více upozornit a vyzdvihnout osobnost toho, kdo má na činnosti knihovny zásadní podíl, tedy knihovníka,“ přiblížila ředitelka krajské knihovny Jitka Hladíková. Krajská knihovna se tedy letos rozhodla ocenit nejlepší knihovnice a knihovníky kraje titulem Knihovník Vysočiny 2019. Zároveň  Čestným uznáním za dlouholetou knihovnickou činnost poděkovala knihovníkům, kteří se této profesi obětavě věnují i několik desítek let.

Kromě toho se udělovala ocenění za webovou prezentaci knihoven včetně jejich profilů na sociálních sítích. S nejvyšším počtem bodů zvítězil web Místní knihovny v Číměři pod vedením knihovnice Michaely Láníkové. www. knihovnacimer.cz. Stejná knihovna už také dvakrát získala ocenění Knihovna Vysočiny, letos navíc obdržela v krajském kole soutěže Vesnice roku za svoji aktivitu Diplom za práci s mladými čtenáři a v celorepublikové facebookové soutěži pořádané Svazem měst a obcí ČR „Knihovna jinak“ 2. místo.

 

V letošním roce titul Knihovník Vysočiny 2019 získali:  

Lucie Jadrná, Obecní knihovna ve Stříbrných Horách (okres Havlíčkův Brod)

Jana Voříšková, Místní knihovna v Plandrech (okres Jihlava)  

Katarína Truplová, Místní knihovna v Rynárci (okres Pelhřimov)

Monika Navrátilová, Místní knihovna v Koutech (okres Třebíč)

Lucie Knoblochová, Místní knihovna Velké Janovice (okres Žďár nad Sázavou)

 

Čestné uznání za dlouholetou knihovnickou činnost získali:

Marie Culková, knihovnice Místní knihovny Petrkov (okres Havlíčkův Brod)

Štefan Gubáni, Místní knihovna v Janštejně (okres Jihlava)

Radka Cimbůrková, Místní knihovna Obrataň (okres Pelhřimov)

Marie Venhodová, Místní knihovna v Bolíkovicích (okres Třebíč)

Zdeňka Prosecká, Knihovna Věcov (okres Žďár nad Sázavou)

 

Každoročně při Týdnu knihoven probíhá v Zrcadlové kapli Klementina vyhlašování nejlepších knihoven republiky v několika kategoriích. V hlavní kategorii, tedy Základní knihovna, letos zvítězila Místní knihovna ve Větrném Jeníkově. Cenu si z rukou ministra kultury Lubomíra Zaorálka převzaly knihovnice Eva Šamánková a starostka Martina Lisová. Za sedmnáctiletou historii soutěže má Kraj Vysočina už čtyři vítězné knihovny a je tak nejúspěšnějším krajem v celé České republice.


knihovník roku 2019

knihovník roku 2019

knihovník roku 2019

knihovník roku 2019

  • kráceno a upraveno z materiálů Krajské knihovny Vysočiny
  • tisk@kr-vysocina.cz
 
 
Zodpovídá: Ing. Eva Neuwirthová
Vytvořeno / změněno: 22.11.2019 / 22.11.2019

Počet návštěv: 5447
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek