Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Krajští dobrovolníci pracovali v jihlavské ZOO

Krajští dobrovolníci pracovali v jihlavské ZOO
Koordinátorka dobrovolníků Krajského úřadu Kraje Vysočina Irena Hambálková zareagovala na výzvu ZOO Jihlava, která aktivně hledá dobrovolníky pro pomocné práce, a tak se tentokrát krajští dobrovolníci vydali za prací do areálu nejnavštěvovanější turistické atrakce na Vysočině. V půlce září sedmička pracovníků, která se rozhodla věnovat svůj volný čas dobré věci, strávila pracovní odpoledne na dohled od žiraf.
 

 
 

„Snažíme se, aby čas strávený v naší ZOO byl pro návštěvníky co nejpříjemnější, a tak celoročně pracujeme na zvelebení a údržbě zelených ploch mezi jednotlivými pavilóny. Bohužel není v silách našich pracovníků takto rozsáhlé prostranství udržet v dokonalé čistotě, a tak jsme moc rádi, že jste se zapojili, každá ruka se hodí,“ uvedl Petr Walter, vedoucí zahradnického oddělení.


Pro dobrovolníky připravil pracovní pomůcky, a ti tak dlouho neotáleli a pustili se do práce. Pleli prorůstající plevel a hrabali první opadané listí.

„Pokud mi to čas dovolí, snažím se zapojit do aktivit úřadu. Mohu tak alespoň trochu zapomenout na pracovní povinnosti a příjemně zrelaxovat při fyzické práci,“ sděluje s úsměvem Eva Krčková z odboru sociálních věcí krajského úřadu. „Já jsem s sebou vzala prvňáčka, který zoo dobře zná, moc se těšil, že půjde se mnou a bude mi pomáhat,“ prozradila zase Jana Němcová, která také působí na odboru sociálních věcí.

Výsledek pracovního odpoledne si pochvalovala i koordinátorka krajských dobrovolníků Irena Hambálková. „Jsme prima parta, zase jsme odvedli kus práce a myslím, že zrovna tady nejsme naposledy.“


Dobrovolníci z Krajského úřadu Kraje Vysočina v čele s koordinátorkou Irenou Hambálkovou pravidelně pořádají tzv. Dobro-dny. Navštěvují klienty sociálních ústavů, pacienty jihlavské nemocnice, pravidelně se zapojují do akce Čistá Vysočina, pracovali v zámecké zahradě v Jaroměřicích nad Rokytnou, čistili Hosovský rybníček od rákosí nebo také připravovali prostory lesní mateřské školy u Kněžic. Když čas a rodinné povinnosti dovolí, dobro-dny pořádají zhruba jedenkrát za dva měsíce.

 

Tato zpráva vznikla v rámci projektu: „Aplikace inovativních postupů v rámci sociální ochrany a prevence v Kraji Vysočina“, reg. č.: CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_007/0015546, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

esf








dobro den

dobro den

 
 
Zodpovídá: Ing. Eva Neuwirthová
Vytvořeno / změněno: 19.9.2022 / 19.9.2022

Počet návštěv: 524
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek