Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Libor Joukl: Pavilon 13 Nemocnice Havlíčkův Brod bychom rádi začali opravovat už letos

Rada Kraje Vysočina dnes vyhlásila výběrové řízení na dodavatele rekonstrukce pavilonu 13 Nemocnice Havlíčkův Brod. Stavba, která by měla být zahájena na konci letošního roku a dokončena v polovině roku 2016, má tři roky nevyužívaný pavilon v areálu nemocnice přeměnit na odpovídající a moderní zázemí pro plicní oddělení a oddělení dlouhodobě nemocných. „Oprava pavilonu z 40. let minulého století bude hrazena z rozpočtu Kraje Vysočina. Nově zde bude umístěno více než pět desítek lůžek, z toho více než polovina pro oddělení dlouhodobě nemocných,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast majetku Libor Joukl.
 

 
 

Stavební úpravy pavilonu 13 Nemocnice Havlíčkův Brod jsou navrženy s ohledem na minimální zásahy do nosných i nenosných konstrukcí. Budova bude opatřena kontaktním zateplovacím omítkovým systémem, vyměněna bude střešní krytina, klempířské prvky. U objektu budou řešeny zpevněné plochy, příjezdové a přístupové komunikace včetně bezbariérové rampy, parkovací stání, část oplocení budovy atd.

 

Pavilon 13 Nemocnice Havlíčkův Brod

1. podzemní podlaží: šatny pro zaměstnance obou oddělení, sklady a archivy, vedení plicního oddělení a zákrokový bronchoskopický sál.

1. nadzemní podlaží: jižní křídlo lůžková část, ambulantní část plicního oddělení

2. nadzemní podlaží: lůžková část stanice oddělení pro dlouhodobě nemocné

3. nadzemní podlaží: vedení oddělení dlouhodobě nemocných, archivy, prostory pro rehabilitaci a ergoterapii.

 

Lůžková část plicního oddělení v 1.n.p. bude obsahovat předběžně 25 lůžek v jedno až třílůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením. Lůžková část oddělení dlouhodobě nemocných ve 2. n.p. bude obsahovat, podle zatím dostupných informací, 26 lůžek v jedno až třílůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením plus další čtyři lůžka vedená jako sociální.  Stávající vstupy do budovy zůstanou zachovány.

 

Realizace tohoto stavebního záměru vytváří odpovídající prostorové a hygienické podmínky pro oddělení dlouhodobé péče v havlíčkobrodské nemocnici, ambulantní a lůžkovou část plicního oddělení a současně přináší možnost pro uvolnění pavilonu 10 pro sociální účely. Umístění resp. rozšíření domova pro seniory v areálu nemocnice se jeví jako výhodné i z důvodů využití synergických efektů – využití kapacity nemocniční kuchyně, prádelny a dostupnost lékařské péče.

 

 
 
Zodpovídá: Ing. Jitka Svatošová
Vytvořeno / změněno: 26.5.2015 / 26.5.2015

Počet návštěv: 7512
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek