Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Mladí zdravotníci umí zachránit životy – dokázali to i v Jaroměřicích nad Rokytnou

Znalosti laické zdravotnické první pomoci, schopnost a ochota ji poskytovat, jsou dlouhodobým problémem a stávají se vzácným zbožím. Základy první pomoci by však měly být součástí vzdělání každého člověka a je potřeba je učit již děti od školního věku.
 

 
 

14. 6. 2011 Jaroměřice nad Rokytnou

 

O nápravu tohoto stavu se snaží a veliký kus záslužné práce odvádějí skupiny a spolky Českého červeného kříže, které dlouhodobě a systematicky pracují zejména s mládeží. Jednou z forem motivace mladých lidí k získání znalostí první pomoci jsou pravidelné soutěže hlídek mladých zdravotníků. Cílem soutěží je prověřit odborné znalosti a praktickou připravenost v poskytování první pomoci, umožnit výměnu zkušeností a zdokonalit činnost soutěžících při přípravě na ochranu zdraví a záchranu života spoluobčanů.

Pořadatelství letošního ročníku krajské soutěže mladých zdravotníků v kraji Vysočina se ujal Oblastní spolek Českého červeného kříže Třebíč, jeho ředitelka paní Marie Rybníčková a mnoho obětavých pořadatelů. Soutěžícím poskytla své prostory a materiální zázemí včetně výpočetního střediska a výborné kuchyně Základní škola Otokara Březiny v Jaroměřicích nad Rokytnou. Pozorným patronem byl ředitel školy pan PaedDr. Michal Sciegel. Všem organizátorům a spolupracovníkům patří veliký dík.

Soutěžilo deset pětičlenných hlídek mladších a starších žáků, které zvítězily v okresních kolech. Samotná soutěž se konala na místním nově zrekonstruovaném dopravním hřišti. Hlavním rozhodčím byl MUDr. Michal Kříž a ředitelkou soutěže paní Hana Fukalová. Plnění jednotlivých úkolů bedlivě sledovali a spravedlivě hodnotili profesionální záchranáři ze zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina.

Kraj Vysočina dlouhodobě morálně a materiálně podporuje vzdělávání mládeže v znalostech první pomoci. Také letos význam soutěže potvrdil, vedle finanční podpory i svým patronátem osobně hejtman kraje MUDr. Jiří Běhounek. Pozdravit a podpořit soutěžící přišli i starosta města Ing. Jaroslav Soukup a zástupci Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina a Odboru zdravotnictví Krajského úřadu kraje Vysočina.

Na soutěžních stanovištích hlídky plnily úkoly v poskytování první pomoci za použití standardních zdravotnických pomůcek i improvizovaného prostředků a vyzkoušeli si i přepravu raněných. Vítězem v kategorii mladších žáků se stala ZŠ Týnská z Třebíče pod vedením paní Mgr. Ivy Vystrčilové. Mezi staršími žáky zvítězilo družstvo z Havlíčkova Brodu ze ZŠ Nuselská, vedoucí Bc. Magda Vojtěchová.

Blahopřejeme vítězným družstvům a přejeme jim úspěch i v republikovém kole. Získáním znalostí, které mohou zachránit život však jsou vítězové všichni účastníci soutěže.

 

 

Vítězné družstvo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vítězné družstvo mladších žáků z Třebíče, základní škola Týnská.

 
 
Zodpovídá: Bc. David Talpa
Vytvořeno / změněno: 17.6.2011 / 17.6.2011

Počet návštěv: 10959
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek