Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Naše sociální normy zajímaly Číňany

Česká sociální doktrína a její hodnotová východiska, daná zakotvenost v evropském kulturním a myšlenkovém prostoru. To byla hlavní témata diskuse s členy delegace s Čínské lidové republiky, která navštívila 12. listopadu 2009 kraj Vysočina. Delegaci představitelů sociální oblasti z provincie Guangdong, která se nachází na jihu Číny, přijal radní kraje Vysočiny pro sociální oblast Petr Krčál a vedoucí sociálního odboru Krajského úřadu kraje Vysočina Věra Švarcová.
 

 
 

Sociální doktrína a základní tvorba sociální politiky na úrovni regionů v České republice a Čínské lidové republice se stala hlavním diskusním tématem. Čínští zástupci se dotazovali na systém sociální pomoci obyvatelstvu, které se dostalo do sociální nouze. Čínské provincie totiž mohou tvořit svoje vlastní sociální normy, které pak později regulují napětí v teritoriu provincie a dále i vytvářet systém podpor pro obyvatele, kteří by se dostali do sociálních problémů. Provincie Guangdong má přes 120 milionů obyvatel a je zde rozvinutý jak průmysl, tak i zemědělství.

 

„Bylo velice zajímavé diskutovat s členy delegace z Činy o sociálních aspektech, které platí v našich evropských podmínkách. Rozdíl v evropských a asijských sociálních normách je vcelku evidentní. Pojem sociálního státu, jako základu pro budování vnitřních vztahů mezi jednotlivými sociálními skupinami u nás neplatí, a to zcela v Číně. Potěšil mě však zájem o naši kulturu a spolupráci obou regionů v oblasti sociální péče, která nám byla těmito představiteli nabídnuta,“ řekl radní Petr Krčál po setkání s delegací z Číny.

 

Členové delegace, kteří jsou na pobytu v České republice poprvé, navštívili také Prahu, Hradec Králové a několik dalších sociálních ústavů, kde se chtěli inspirovat v rámci tvorby koncepce sociální péče v Číně.

 
 
Zodpovídá: Ing. Jitka Svatošová
Vytvořeno / změněno: 18.11.2009 / 18.11.2009

Počet návštěv: 31858
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek