Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Odstartoval další ročník soutěže Bezpečná nemocnice

Dnešním dnem byl vyhlášen další ročník celostátní soutěže "Bezpečná nemocnice". Až do 30. září mohou všechna lůžková zdravotnická zařízení v České republice přihlásit svůj původní projekt věnující se oblasti bezpečí zdravotní péče. Tři nejlepší projekty budou prezentovány na 3. ročníku celostátní konference "Dny bezpečí" v lednu příštího roku a vítěz získá putovní Cenu hejtmana kraje Vysočina.
 

 
 

Každý předložený projekt bude hodnocen podle tří kritérií:
1. Jedná se o původní projekt zaměřený na oblast bezpečí zdravotní péče
2. Projekt obsahuje analýzu stávajícího stavu, zdůvodnění intervence řešené projektem, popis řešení a vyhodnocení účinnosti řešení
3. Projekt obsahuje popis možné replikace v jiných zdravotnických zařízeních včetně případné specifikace typů zařízení, kde lze projekt aplikovat  
Hodnocení projektů bude v kompetenci nezávislých hodnotitelů, kteří posuzují projekty anonymně bez znalosti konkrétního zdravotnického zařízení.

 

Výsledky soutěže budou vyhlášeny 24. ledna a 25. ledna bude následovat konference jejímž náplní je vzájemně se informovat a sdílet poznatky z oblasti poskytování zdravotní péče s cílem zvýšit bezpečí pacientů i zdravotnického personálu. "Otázka bezpečnosti pacientů i personálu je stále otevřená a odpovědi na ní jsou stále diskutovaným tématem. Soutěž má kromě jiného představit příklady dobré praxe a nabídnout širokému spektru zdravotnických zařízení způsob omezení rizik vedoucích v krajních případech k poškození pacienta," uvedl hejtman kraje Vysočina a lékař Jiří Běhounek. 

 

Prvním vítězem soutěže Bezpečná nemocnice je Fakultní nemocnice Ostrava, která v roce 2008 vyhrála se svým projektem "Zvyšování bezpečnosti zdravotnického zařízení na základě systémového řízení rizik". Do prvního ročníku soutěže se přihlásilo 8 nemocnic se svými projekty, kraj Vysočina byl zastoupen projektem Nemocnice Havlíčkův Brod a zajímavým projektem Nemocnice Jihlava, který byl oceněn jako druhý nejlepší.

 

"Jediná absolutně bezpečná nemocnice je ta, která ještě nebyla otevřena."

MUDr. David Marx, předseda České společnosti pro kvalitu ve zdravotnictví, stálý člen hodnotící komise odborníků soutěže „Bezpečná nemocnice“

 

Více informací:

Soňa Měrtlová, oddělení zdravotní správy, tel.: 564 602 457, e-mail: mertlova.s@kr-vysocina.cz

 

Odkazy

 
 
Zodpovídá: Bc. David Talpa
Vytvořeno / změněno: 16.6.2009 / 16.6.2009

Počet návštěv: 19074
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek