Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Přihlašování na příměstské muzejní tábory je v plném proudu

Příměstské muzejní tábory
Stejně jako v loňském roce připravila tři muzea zřizovaná Krajem Vysočina letní prázdninové příměstské tábory. „Malými táborníky ožijí Muzea Vysočiny v Havlíčkově Brodě, Jihlavě a Třebíči. Pokud jste rodiči dětí školního věku a hledáte pro ně smysluplné trávení volného času, jsou tyto nevšední příměstské tábory ideální volbou. Stejně jako v předchozích letech jsou programy nabité zajímavými aktivitami, děti si to rozhodně užijí,“ uvedla náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů Jana Fischerová a zároveň pobídla, s ohledem na limitovaný počet míst, k včasnému přihlášení.
 

 
 

Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod vypsalo stejně jako v loňském roce hned dva termíny, a to 10. až 14. července a 7. až 11. srpna. Hlavní aktivity v podobě her a zábavného poznávání přírody a historie se odehrají v Havlíčkově Brodě. Dále za pěkného počasí v rámci pestrého programu zavítají táborníci na romantickou zříceninu gotického hradu Orlík u Humpolce, na zámek ve Světlé nad Sázavou nebo budou objevovat taje kaňonovitého údolí řeky Doubravy. Po celou dobu tábora se budou dětem věnovat vždy dva pracovníci muzea, kteří je navíc zasvětí do nevšední muzejní profese. Bližší informace a přihlášku je možné nalézt na webových stránkách http://www.muzeumhb.cz/aktualne/primestsky-tabor-muzea-vysociny-havlickv-brod-2017/.

 

Červencový termín pro svůj druhý ročník příměstského tábora zvolilo i Muzeum Vysočiny Jihlava. V týdnu od 17. do 21. července se táborníci ve věku 8 až 12 let ponoří do příběhu architektury doby přelomu 19. a 20. století. Pod vedením zkušené a kreativní edukátorky Silvie Čermákové a jejích spolupracovníků budou děti objevovat, poznávat, experimentovat i tvořit. Naskytne se jim zcela neobvyklý pohled na město, zajímavé i zapomenuté stavby, domy a jejich obyvatele. Těšit se mohou ale i na renesanční, gotické a další dílny, ve kterých si na vlastní kůži vyzkoušejí starobylou práci mistrů řemeslníků, umělců a stavitelů. Přihlašování na tento tábor bude probíhat formou odevzdání vyplněné tištěné přihlášky na pokladně jihlavského muzea. Přihlášky budou k dispozici ke stažení od pondělí 20. března na webových stránkách http://muzeum.ji.cz/. Neváhejte, počet míst je pouze patnáct.

 

V termínu od 24. do 28. července se v Muzeu Vysočiny Třebíč děti stanou přírodovědci objevujícími organismy známé i neznámé. O oblíbenosti tohoto muzejního příměstského tábora svědčí jeho blesková obsazenost, kdy okamžitě po zahájení přihlašování byl tento už třetí ročník muzejního tábora beznadějně obsazen. Fotografie z minulých táborů a dalších muzejních akcí jsou k dispozici na webových stránkách http://muzeumtr.cz/fotogalerie.html.


 Ranní probuzení na zámku (příměstský tábor Muzea Vysočiny Třebíč)FotoFoto

 
 
Zodpovídá: Mgr. Monika Brothánková
Vytvořeno / změněno: 15.3.2017 / 15.3.2017

Počet návštěv: 3576
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek