Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Reakce hejtmana kraje Vysočina na článek v regionálním tisku ze dne 21. 7. 2009 s názvem "Hejtman se pustil do filmařů"

Hejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek byl formou zaslaných dotazů regionálním tiskem požádán o názor k zatím nepromítanému komerčnímu snímku Hodinu nevíš. Na položené dotazy reagoval filozofickou úvahou, ze které byly v článku otištěny pouze fragmenty, které vytržené z kontextu vyznívají nepřesně. Text celého komentáře hejtmana kraje Vysočina vč. položených otázek zveřejňujeme.
 

 
 

Otázky regionální redakce:

Půjdete se na ten film podívat?

Přinese uvedení filmu podle Vás něco negativního či pozitivního nemocnici v Brodě, případně dalším nemocnicím v kraji?

Co byste řekl tomu, kdyby chtěl někdo natočit film o výměně dětí v třebíčské nemocnici?

Reakce hejtmana kraje Vysočina Jiřího Běhounka:

I přesto, že se dík své původní profesi cítím podjatý ve prospěch zdravotníků, vyslovím svůj názor. Podle mě je to další důkaz chybějícího lidského a morálního rozměru naší společnosti. Není neobvyklé, že se na některé případy točí filmy, píší knihy atp., ale vždy s určitým odpovídajícím časovým odstupem. Nemohu a nesouhlasím s tím, že je takto časně, v podtextu konkrétně, zasahováno do psychiky pozůstalých i zdravotníků. Tento film mě nezajímá, aktivně jej nenavštívím, čímž nevylučuji, že budu nucen jej shlédnout. Zajímají mě však autoři a doufám, že vyplynou na povrch skutečné důvody jejich kroku a motivace k natočení snímku. Nemohu posoudit, jaký dopad bude mít uvedení filmu na naše občany a zdravotnická zařízení, ale musím konstatovat, že veřejnost zachovala v minulosti rozvahu při medializaci této tragické události a mohu všem, jak zdravotníkům, tak i pacientům i všem ostatním, jakkoli zúčastněným či postiženým, pouze hluboce poděkovat. Takže jsem přesvědčen, že naše nemocnice v kraji, reprezentované především našimi zdravotníky a uživateli, uvedení filmu bez problémů zvládnou. Každé dílo využívající skutečné lidské trápení, bolest, tragedii či negativní emoce je pro mě dílem nehodným člověka. Mě z toho plyne, že ti kdož se touto tvorbou takto angažovali, nezažili žádnou skutečně hlubokou fyzickou ani psychickou bolest a je otázka, kolik je v nich citu. Obecně se to týká kterékoliv podobné události.

 
 
Zodpovídá: Ing. Jitka Svatošová
Vytvořeno / změněno: 22.7.2009 / 22.7.2009

Počet návštěv: 16061
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek