Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

RegionTour 2011: Vysočina překvapila moderní vodní kulisou a patriotismem návštěvníků

RegionTour 2011: Vysočina překvapila moderní vodní kulisou a patriotismem návštěvníků
Všechny cesty vedou na Vysočinu, a proto má Vysočina svou vlastní zastávku, ze které se pohodlně všemi dostupnými dopravními prostředky dostanete na příjemnou rodinnou dovolenou, za zážitkovou turistikou nebo odpočinkem – vždy na Vysočinu. Stánek kraje Vysočina na dvacátém ročníku veletrhu RegionTour v Brně opět překvapuje svou originalitou. Za dešťovou stěnou, která stylově dokresluje čistotu linií celé expozice a rytmicky určuje tempo doprovodného programu, se v letošním roce prezentuje 35 spoluvystavovatelů z řad měst, obcí mikroregionů a podnikatelských subjektů. Hlavním tématem letošní prezentace Vysočiny na Regiontouru je naplnění tvrzení „Vysočina, místo stvořené pro dovolenou".
 

 
 

Spoluvystavovatelé po celé čtyři dny veletrhu nabízí návštěvníkům řadu možností pro trávení klidné rodinné dovolené na venkově, aktivní dovolené na kole, na koni či na lyžích, cesty za poznáním historie, památek atd. Jmenovanou bohatou nabídku doplní ještě řada kulturních, společenských a sportovních akcí a volnočasových aktivit. Vysočina je svými podmínkami a možnostmi vhodná také pro páry, seniory a aktivní sportovce. „Volnočasové aktivity jsou obsaženy v široké šále tiskovin, z nichž nově aktualizovaná a doplněná je brožura „Ubytování“, které představuje bez mála 300 ubytovacích zařízení ve městech a na venkově s kapacitou lůžek nad 30. Zcela nové jsou Turistické noviny pro zimní sezónu, které přinášejí řadu informací o turistické nabídce v zimě – otevřená muzea, zajímavé akce, možnosti bruslení a lyžování a další zajímavosti,“ vyjmenoval radní kraje Vysočina pro oblast cestovního ruchu Tomáš Škaryd. Další novinkou je brožura „Na skok k sousedům“ přibližující Vysočinu našim rakouským sousedům a katalog Cesty za poznáním kulturou, sportem a odpočinkem, který přináší 96 nabídek víkendových nebo týdenních pobytů na Vysočině s různým tematickým zaměřením. Například romantické pobyty pro dva, aktivní, relaxační, wellnes, pobyty pro rodiny s dětmi, vzdělávací atp.

 

Kromě turistické nabídky je pro návštěvníky expozice připraven také bohatý doprovodný program – ochutnávky regionálních pivovarů, stloukání másla, ukázky umění kovbojů z Westernového městečka Šiklův mlýn. Návštěvníkům jsou na stánku Vysočiny k dispozici také dva počítače, na kterých si mohou ověřit své znalosti o Vysočině zábavnou formou. Soutěživí návštěvníci mohou o víkendu také zkusit hádat citáty z českých filmů.

Prezentace na veletrhu Regiontour 2010 je realizována v rámci projektu „Prezentace turistické nabídky kraje Vysočina do roku 2013“ s finanční podporou Regionálního operačního programu Jihovýchod a kraje Vysočina.

 

Poznámka:

V jednotlivých sektorech se představí tradiční i noví spoluvystavovatelé – Bystřice nad Pernštejnem, Westernové městečko Šiklův mlýn, Velké Meziříčí, Žďár nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Humpolec, Chotěboř, Jemnice, Jihlava, Kamenice nad Lipou, Ledeč nad Sázavou, Moravské Budějovice, Hrotovice,  Pelhřimov, Počátky, Přibyslav, Třešť, Telč, Třebíč, Světlá nad Sázavou, Ždírec nad Doubravou, Žirovnice, Mikroregion Horácko, Mikroregion Náměšťsko, Poutní hotel Křemešník, Resort Svatá  Kateřina, Zámecký hotel Třešť, Zera Náměšt nad Oslavou, Blanka Mudrová, Jana Pašková, Lenka Malátová, Rudolf Hupka – HOLZART, kraj Vysočina, Vysočina Tourism.

 

 
 
Zodpovídá: Ing. Jitka Svatošová
Vytvořeno / změněno: 13.1.2011 / 13.1.2011

Počet návštěv: 21411
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek