Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Seminář pro realizátory místní Agendy 21 a udržitelného rozvoje v Lukách nad Jihlavou

Ilustrační foto
Tento týden se v Lukách nad Jihlavou, ve školícím centru ERUDITO, konalo další školení, určené pro ty, kteří se realizaci MA21 a udržitelnému rozvoji věnují profesionálně. „Realizátoři místní Agendy 21 a udržitelného rozvoje v rámci své práce s veřejností organizují mnoho akcí, ale k jejich činnosti neoddělitelně patří o těchto akcích také předávat informace nejširší veřejnosti. Při tom jim může být vodítkem tento seminář, jehož cílem bylo představit nové způsoby propagace a medializace aktivit v rámci místní Agendy 21. Věřím, že nově nabyté vědomosti a zkušenosti jim pomohou při jejich náročné práci“, uvedl Martin Hyský, radní pro oblast regionálního rozvoje a územního plánování Kraje Vysočina.
 

 
 

Bezmála třicet účastníků semináře se rozdělilo v průběhu programu na dvě pracovní skupiny. Pracovali pod vedením lektorů Milana Pilaře a Ondřeje Rázla, novinářů s bohatou praxí, a věnovali se tématům: efektivní komunikace s médii a jakých chyb se při ní vyvarovat, psaní tiskových zpráv, využívání sociálních sítí pro propagaci aktivit. Dvoudenní seminář byl zdrojem teoretických vědomostí z oblasti medializace, vše si ale mohli účastníci vyzkoušet na vlastní kůži. Praktickým cvičením před kamerou i vzájemnými prezentacemi tiskových zpráv si vyzkoušeli nejen jednání s médii ale i představení aktivit před politiky a obyvateli svého města nebo obce.

V rámci doprovodného programu zaměřeného na příklady dobré praxe účastníci semináře navštívili regionální muzeum, které zbudovala obec ve spolupráci se členy Klubu přátel Luka nad Jihlavou. Po postupné rekonstrukci místního domku, který obec zakoupila do svého vlastnictví, a instalaci vnitřního vybavení, začali obyvatelé Luk a okolí přinášet dokumenty, fotografie, předměty denní potřeby a další artefakty, které připomínají život jejich předků, tradiční místní řemesla i významné osobnosti a události. Muzeum, slavnostně otevřené roku 2004, mohlo vzniknout díky různým dotačním titulům, z nichž obec čerpala finanční prostředky, a velkého množství dobrovolnických hodin odpracovaných místními nadšenci. Prostory jsou postupně dále opravovány a vznikají tak prostory pro nové stálé výstavy jako je například expozice Kovářství včera a dnes.

Seminář se uskutečnil v rámci projektu s názvem „Angažovanci“ („Zvýšení kvality místní Agendy 21 prostřednictvím zapojení aktivních občanů do rozvoje regionu“), který je realizován Krajem Vysočina v rámci přeshraniční spolupráce s kolegy z Dolního Rakouska.

 

 

 

Seminář pro realizátory místní Agendy 21 a udržitelného rozvoje v Lukách nad Jihlavou

 
 
Zodpovídá: Ing. Jitka Svatošová
Vytvořeno / změněno: 23.10.2014 / 23.10.2014

Počet návštěv: 10323
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek