Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka > Tiskoviny kraje


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Soutěž o Regionální potravinu Vysočiny ovládl med

Soutěž o Regionální potravinu Vysočiny ovládl med
Na první pohled jednoznačně skončil letošní první ročník celokrajské soutěže Regionální potravina. Z šesti vyhlášených kategorií jich v plné polovině zvítězily produkty, jejichž hlavní výrobní komoditou je med. 21 výrobců přihlásilo do soutěže celkem 56 výrobků. Vítěze vybírala jedenáctičlenná porota. „Vedle hlavních titulů jsme ocenili čestným uznáním i dvanáctku dalších nepřehlédnutelných a typických výrobků,“ prozradil předseda komise a krajský radní Josef Matějek.
 

 
 

 

Kategorie

vítěz

Maso a masné výrobky

Vysočina 1967, Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s. – závod Hodice

Mléko a mléčné výrobky

Archivní sýr, Jaroměřická mlékárna, a.s. Jaroměřice nad Rokytnou

Pekárenské a cukrářské výrobky

Sladovky medové, Dalešické cukrářství s.r.o. Dalšice

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Medovina z Vysočiny, Jiří Sláma – včerlařství Chlístov

Ostatní potravinářské výrobky

Med, KURTIN s. r.o. Račice

Ovoce a zelenina

Kategorie zůstala bez nominací

Tab. 1 Vítězové jednotlivých kategorií

 

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže se dnes konalo stylově ve Westernovém městečku Šiklův mlýn. Oceněné výrobky vč. dvanácti oceněných čestným uznáním budou nyní propagovány formou ochutnávek v rámci kraje Vysočina při konání významných společenských akcí. Jedna z nejvýznamnějších akcí, na které proběhne ochutnávka, je blížící se zemědělská výstava Země živitelka.

Oceněné výrobky mohou být značkou Regionální potravina označené po dobu 4 let.

 

Kategorie

Oceněný výrobek

Maso a masné výrobky

Kančí biolovečák, Josef Sklenář, biofarma Sasov

 

Klobása Vysočina, Zemědělská a.s. Krucemburk

 

Klobása LADY, Jaromír Topič, výroba lahůdek J+T Humpolec

Mléko a mléčné výrobky

Čerstvý ovčí sýr, Statek Habří, a.s.

 

Polotvrdý kozí sýr, David Kolman – kozí farma Krasolesí

Pekárenské a cukrářské výrobky

SLADOVKY originál, Dalešické cukrářství s.r. o.

 

FIT chléb 800 g, Adélka a .s.

 

CALTA – bezlepkový chléb, Jeřábkova pekárna s.r.o.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Rebel Original Premium – světlý ležák, Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod

 

REDline citron, SODO DUO, spol. s r.o.

Ostatní potravinářské výrobky

MED Z VYSOČINY, Zdeněk Tatíček, ing. Včelař, Křídla

 

Zmrazené bio bramborové tolárky, Josef Sklenář, biofarma Sasov

Tab. 2 Přehled udělených čestných uznání

 

  • tisk@kr-vysocina.cz
 
 
Zodpovídá: Ing. Jitka Svatošová
Vytvořeno / změněno: 21.8.2010 / 21.8.2010

Počet návštěv: 26256
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek