Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka > Téma


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Střední hotelová škola v Třebíči uspěla v mezinárodní soutěži Concours Internationale Philippe Mille 2013 v Remeši

Střední hotelová škola v Třebíči uspěla v mezinárodní soutěži Concours Internationale Philippe Mille 2013 v Remeši
Střední hotelová škola v Třebíči se minulý týden v Remeši zúčastnila mezinárodní gastronomické soutěže, kterou organizoval světoznámý šéfkuchař Philippe Mille, držitel Michelinské hvězdy, společně s Úřadem regionální rady Champagne-Ardenne. V prvním ročníku mezinárodního klání získal tým krajské hotelové školy ve složení Eva Jandásková a Vojtěch Poskočil druhé místo.
 

 
 

Minulý týden se v Remeši ve francouzském regionu Champagne-Ardenne uskutečnila mezinárodní soutěž pod záštitou celosvětově známého šéfkuchaře Philippa Milla, držitele Michelinské hvězdy. Soutěže se kromě týmu z Kraje Vysočina zúčastnily nejlepší školní týmy z francouzského regionu Champagne-Ardenne, Nitranského samosprávného kraje na Slovensku a švédského regionu Vastmanland. Soutěž zorganizoval Úřad regionální rady Champagne-Ardenne.

 

„Vzhledem k tomu, že s přípravou podobné soutěže jsme zatím neměli zkušenosti, uspořádali jsme v letošním roce soutěž pouze pro naše evropské partnerské regiony. V příštím roce bychom rádi soutěž rozšířili a přizvali do ní také týmy z Číny, Ruska, Maroka, Toga či Beninu,“ vysvětluje výběr školních týmů vedoucí mezinárodního oddělení regionu Champagne-Ardenne pan Abderrahim El Khantour.

 

Střední hotelová škola v gastrosoutěži umístila na zaslouženém druhém místě. „Francouzská gastronomie je zapsána na světový seznam nemateriálního kulturního dědictví UNESCO, a proto byla soutěž dobrou příležitostí pro školu jak z odborného hlediska, tak z hlediska získávání nových kontaktů a partnerů v zahraničí,“ uvedla Martina Richtová Tomšů z oddělení vnějších vztahů sekretariátu hejtmana a doplnila, že vítězem se stal francouzský tým, ale hodnocení bylo velmi těsné.

 

Každé soutěžní družstvo dostalo tříhodinový limit na přípravu svého menu, které následně muselo prezentovat před odbornou porotou v angličtině. Eva Jandásková a Vojtěch Poskočil připravili marinovaná kuřecí prsa v jogurtu obalovaná v toustovém chlebu, kuřecí terinu s červenou čočkou a špenátem, dušený celer s jablky a červenou řepou a bramborovo-dýňové taštičky plněné žampiony a cuketou s omáčkou ze sušených švestek a vlašských ořechů. V porotě pro hodnocení pokrmů zasedli přední odborníci v gastronomii například šéfkuchař hotelu Ritz v Paříži nebo sám šéfkuchař Philippe Mille.

 

 

 

Střední hotelová škola v Třebíči uspěla v mezinárodní soutěži Concours Internationale Philippe Mille 2013 v Remeši

 
 
Zodpovídá: Ing. Eva Neuwirthová
Vytvořeno / změněno: 26.11.2013 / 26.11.2013

Počet návštěv: 14298
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek