Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Student z Havlíčkova Brodu postoupil do finále celostátní soutěže Svačina roku

Finálový pokrm
Ondřej Prchal student krajské Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod postoupil do finále 4. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku. Odbornou porotu oslovila v korespondenčním kole jeho Tortilla s avokádem, pomerančem doplněná salátkem z polníčku a rukoly. Finále se uskuteční ve čtvrtek 8. prosince v pražských Holešovicích, kde se představí celkem 15 soutěžících ze 12 krajů České republiky. Soutěžící si rozdělí ceny v hodnotě 20 tisíc korun.
 

 
 

Soutěžící mají za úkol připravit rychlou, chutnou a originální svačinu. Jako hlavní surovinu musí použít tuňákové výrobky. V živém finále připraví 15 studentů svůj soutěžní pokrm před dvěma porotami, které budou hodnotit například chuť, složení receptury, správnou techniku přípravy nebo jedinečný nápad. Soutěže se účastní studenti středních škol se zaměřením na gastronomii a stravovací služby. Letos se přihlásil rekordní počet 37 škol.

 

Odborná porota finálového kola soutěže Svačina roku bude mít letos trojí zastoupení. Soutěžní recepty budou hodnotit kuchařské osobnosti ve složení Mistr Kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař restaurace Aureole Jiří Král a nově také provozovatel restaurace Konírna a Zájezdního hostince na Štěpáně Martin Slezák. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele soutěže. Živé finále bude opět uvádět herečka, moderátorka a kuchařka Markéta Hrubešová.

 

Finálový recept Ondřeje Prchala – Tortilla s avokádem, pomerančem doplněna salátkem z polníčku a rukoly

 

Suroviny (4 porce):

1 ks Rio Mare Paté tuňákový krém v konzervě, dva pomeranče, dvě avokáda, čtyři koktejlová rajčata, ½ balení salátu rukola, ½ balení salátu polníček, čtyři tortilly, na salátek – lžíce vinného octu, dvě lžíce olivového oleje Monini, 10 gramů polníčku, 10 gramů rukoly, čtyři koktejlová rajčata, sůl a pepř na dochucení.

 

Postup:

Tortillu opečeme na pánvi, potřeme tuňákovým krémem Rio Mare Paté a poklademe předem očištěným a na plátky nakrájeným avokádem, pomerančem a koktejlovými rajčaty. Nakonec přidáme rukolu s polníčkem a zabalíme. Tortillu rozkrojíme na polovinu a servírujeme se salátkem.

 


  • Tisková zpráva zpracována na základě podkladů od organizátorů soutěže
  • Foto: Soutěž Svačina roku
  • tisk@kr-vysocina.cz


 
 
Zodpovídá: Mgr. Monika Brothánková
Vytvořeno / změněno: 5.12.2016 / 5.12.2016

Počet návštěv: 3046
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek