Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Studenti havlíčkobrodského gymnázia už zkoušejí nové hřiště

Studenti havlíčkobrodského gymnázia už zkoušejí nové hřiště
Nové víceúčelové sportovní hřiště slouží od nového školního roku studentům gymnázia v Havlíčkově Brodě. Stavba hřiště na prostranství za gymnáziem začala v červnu letošního roku a práce trvaly necelé čtyři měsíce. Nyní už slouží pro výuku prostor s novou hrací plochou doplněný o doskočiště pro skok daleký. Náklady ve výši 6,5 milionu korun uhradil plně ze svého rozpočtu Kraj Vysočina, který je zřizovatelem školy.
 

 
 

V průběhu rekonstrukce došlo k výstavbě nové opěrné zdi i oplocení hřiště, které už nebyly v odpovídajícím technickém stavu. Původní písková hrací plocha byla nahrazena moderním vodopropustným tartanem s vyznačeným hřištěm pro házenou, volejbal, tenis a basketbal. Do prostoru sportoviště se podařilo umístit také doskočiště pro skok daleký. „Většina stavebních prací spočívala v modernizaci a zlepšování původního vybavení hřiště, tak aby splňovalo potřebné parametry pro kvalitní výuku tělesné výchovy. Novinkou je, že veškeré dešťové vody jsou nyní svedeny do retenční nádrže a odtud teprve do kanalizace,“ informoval náměstek hejtmana kraje Vysočina Josef Pavlík, který má ve své gesci krajské finance a majetek.  Po vybudování hřiště se navíc podařilo na dvoře gymnázia zachovat i nezpevněnou parkovací plochu, což oceňují pedagogové školy. „S tímto řešením souhlasili také hasiči, pro které je prostor za gymnáziem určen jako nástupní plocha v případě požárního zásahu“ doplnil Radomír Janů z krajského majetkového odboru.


Gymnázium Havlíčkův Brod tvoří čtyři objekty, a to budova v Kozí ulici, stará budova, nová budova a nová tělocvična. V minulosti už došlo na opravu fasády na nové budově, rekonstrukci elektroinstalace a také hygienických zařízení jako jsou sprchy, záchody nebo umyvadla. V současné době dostává nový plášť také původní budova gymnázia, zde by měly práce skončit až v roce 2019. S přispěním evropských fondů se v roce 2014 na havlíčkobrodském gymnáziu podařilo otevřít také nové badatelské centrum pro výuku přírodovědných předmětů.


Stavební práce na novém hřišti provedla řádně a ve stanoveném termínu firma Chládek a Tintěra Havlíčkův Brod.

 

Studenti havlíčkobrodského gymnázia už zkoušejí nové hřiště

hřiště


hřiště


hřiště


 
 
Zodpovídá: Ing. Eva Neuwirthová
Vytvořeno / změněno: 25.10.2017 / 25.10.2017

Počet návštěv: 7114
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek