Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

V Domově pro seniory ve Velkém Meziříčí oslavili páté výročí

Beseda s Bubílkovou
Už pět let uplynulo od přestěhování Domova pro seniory Velké Meziříčí na ulici Zdenky Vorlové, který původně sídlil v Hornoměstské ulici. U této příležitosti připravilo vedení domova na začátku týdne společnou oslavu výročí. Mezi pozvanými hosty nechyběli zástupci zřizovatele organizace, kterým je Kraj Vysočina. „Je dobré si připomenout, co všechno se tady za dobu pěti let podařilo vybudovat, kolika klientům pracovníci domova poskytli pomoc, podporu a péči,“ uvedl radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí a prorodinné politiky Petr Krčál.
 

 
 

Scénář oslavy byl bohatý. Zahrnoval společné tvoření obyvatel domova s návštěvníky, odehrál se i koncert a prohlídky celého zařízení. To vedle služby domova pro seniory poskytuje také službu domova se zvláštním režimem. Závěrečnou tečkou bylo vystoupení Zuzany Bubílkové, která glosovala politické dění a diskutovala s obyvateli domova.

 

V domově aktuálně žije 100 obyvatel, kteří plně naplňují kapacitu zařízení a o které se každodenně stará 71 zaměstnanců. Vedle poskytování ubytování a stravy mohou klienti navštěvovat pravidelné kurzy Univerzity třetího věku, které se konají v prostorách domova, pracovat v keramických dílnách nebo docházet na canisterapii (léčebný kontakt psa a člověka). Oblíbenou aktivitou je také společné vaření. Život v domově zpříjemňují i dobrovolníci, kteří za seniory docházejí za podpory dobrovolnického centra Kambala ze Žďáru nad Sázavou. „Dobrovolnictví je potřeba v sociálních službách podpořit a tato spolupráce neziskové organizace s organizací zřizovanou Krajem Vysočina je dobrým příkladem,“ okomentoval radní Petr Krčál.

 

Domov na ulici Zdenky Vorlové byl otevřen 24. ledna 2011. Předcházela tomu 15měsíční stavba. V dubnu uplynulého roku u domova otevřeli relaxační a pohybové centrum, které slouží nejen jeho obyvatelům, ale také zájemcům z řad veřejnosti.

 Bubílková ve Velkém Meziříčí
























Bubílková a seniorka

  • Aleš Urban, odbor sociálních věcí
    Krajský úřad Kraje Vysočina
    Tel.: 564 602 813, e-mail: urban.a@kr-vysocina.cz
 
 
Zodpovídá: Mgr. Monika Brothánková
Vytvořeno / změněno: 8.3.2016 / 8.3.2016

Počet návštěv: 2241
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek