Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka
První ročník soutěže výrobků potravinářského průmyslu kraje Vysočina uspořádalo Krajské informační středisko Agrovenkov Vysočina, o.p.s. za finanční podpory kraje Vysočina. Hodnotitelská komise v počtu deseti hodnotitelů byla složena především z odborníků, předsedou komise byl děkan Agronomické fakulty České zemědělské univerzity v Praze prof. Josef Kozák
„Komise opravdu neměla lehký úkol. Celkem hodnotila 43 výrobků, výrobky byly rozděleny do čtyř kategorií. Nejvíce výrobků bylo zastoupeno v kategorii masné výrobky, kde bylo přihlášeno 20 výrobků – první místo patří Janu Prantlovi ze Žirovnice za maďarskou klobásu,“ prozradil radní kraje Vysočina pro oblast zemědělství Josef Matějek. Další bohatě zastoupenou kategorií byla kategorie mléčných výrobků, kterých bylo přihlášeno třináct. Nejlépe byl hodnocen výrobek firmy Moravia Lacto a.s. Jihlava - excelent uzený tavený sýr se šunkou. Po pěti výrobcích bylo přihlášeno do kategorie bramborové výrobky a pekárenské výrobky. V kategorii bramborové výrobky byla nejlépe vyhodnocena bramborová kaše s mlékem od firmy Natura, a.s. Havlíčkův Brod. V kategorii pekárenských výrobků nejvíce porotu zaujal konzumní chléb 1200 gramů od firmy Adélka a.s. Pelhřimov.
Všem, kdo do soutěže přihlásili výrobky patří poděkování. „Věříme, že v kraji Vysočina byla založena dobrá tradice, která přispěje k propagaci domácích výrobků,“ uvedl Josef Matějek.
Celá akce proběhla v Pelhřimově jako jedna z doprovodných akcí IV. ročníku Agrárního a potravinářského dne okresu Pelhřimov a kraje Vysočina, který vyvrcholí 12. září v Pelhřimově.
Jitka Svatošová, tisková mluvčíZobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se