Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Zápis ze zasedání Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina č. 6/2006

4. září 2006
 

 
 

Zápis z jednání

Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina č. 6/2006

konaného dne 4. 9. 2006

 

Přítomni:

1. Ladislav Bárta

6. Pavel Pípal

2. Zdeněk Kopecký

7. Jindřich Skočdopole (místopředseda)

3. Jiří Kučera (předseda)

8. Petr Stoček

4. Alois Nováček

9. Jan Burda (tajemník)

5. Roman Ondrušek

 

Nepřítomni:

1. Josef Havel

2. Libuše Mrázová

3. Dagmar Nejedlá

4. Jiří Šmrha

Hosté:

1. Martina Matějková (kraj Vysočina)

 

Program:

1.       Zahájení jednání a schválení programu;

2.       Kontrola usnesení z minulého jednání;

3.       Vyhodnocení letní činnosti;

4.       Zhodnocení grantových programů z Fondu Vysočina v roce 2006 a příprava záměrů a vyhlášení grantových programů pro rok 2007;

5.       Příprava rozpočtu oddělení mládeže a sportu na rok 2007;

6.       Diskuse a různé;

7.       Ukončení jednání.

 

1.       Zahájení jednání a schválení programu

Jiří Kučera, předseda Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina (dále jen Komise), zahájil jednání a přivítal všechny přítomné. Dle počtu přítomných členů konstatoval, že Komise je usnášeníschopná. Přítomné informoval o obdrženém dopisu od Koordinačního uskupení NNO Vysočiny (dále jen KOUS). Přednesl program zasedání a navrhl zařadit projednání tohoto dopisu do bodu Diskuse a různé. Program byl 7 hlasy schválen.

 

 

2.       Kontrola usnesení z minulého jednání

Jiří Kučera shrnul usnesení ze zasedání Komise pro sport a volný čas č. 5/2006 a konstatoval jejich plnění. Úkol ze zasedání Komise č. 5/2006 (Problematika DDM v kraji Vysočina) nebyl na jednání Komise zařazen z důvodu potřeby dopracovaní podkladových materiálů (Záměr na podporu zájmových a sportovních aktivit dětí a mládeže v prostorách škol a školských zařízení a na školních sportovištích, analýza o finančních poměrech DDM).

Plnění úkolu se přesouvá na jednání Komise č. 7/2006 (9. října 2006).

 

3.       Vyhodnocení letní činnosti

J. Burda vyhodnotil letní činnost oddělení mládeže a sportu. Informoval o stavu čerpání grantového programu Tábory 2006. Uvedl, že provedený monitoring na letních táborech neshledal žádné  chyby v čerpání finančních prostředků.

J. Burda zodpověděl vznesené dotazy.

Komise vzala na vědomí informaci o letní činnosti.

 

4.       Zhodnocení grantových programů z Fondu Vysočina v roce 2006 a příprava záměrů a vyhlášení grantových programů pro rok 2007

J. Kučera okomentoval předložený materiál „Zhodnocení grantových programů z Fondu Vysočina v roce 2006 a příprava záměrů a vyhlášení grantových programů pro rok 2007“. Popsal uvedené změny oproti roku 2006.

 

Přítomní v následné diskusi hovořili o:

·         Možnosti čerpání organizací zabývající se sportem a volnočasovými aktivitami po změnách, které nastaly ve struktuře grantových programů a poskytnutí dotace Všesportovnímu kolegiu kraje Vysočina (dále jen VSK);

·         Poskytnuté dotaci VSK a systému interního přerozdělování finančních prostředků v organizacích;

·         J. Skočdopole vznesl četné připomínky k tématu diskuse a především vyjádřil nesouhlas s tím, že se členové VSK nemohou přihlásit do grantových programů v roce 2007.

 

Komise učinila závěr, že objektivní vyhodnocení dopadu příspěvku VSK bude možné zjistit až po roce fungování tohoto systému, popř. na jaře 2007.

 

Komise zaznamenala negativní ohlasy z členských základen Českého svazu tělesné výchovy v kraji Vysočina, které se týkají poskytnuté dotace VSK krajem Vysočina.

 

J. Kučera shrnul informace vyplývající z předloženého materiálu a následné diskuse.

 

J. Burda požádal o stáhnutí návrhu usnesení obsaženého v podkladovém materiálu Ksvč-06-2006-4. Komise návrh akceptovala.

 

Komisi byla podána informace o zhodnocení grantových programů z Fondu Vysočina v roce 2006 a přípravě záměrů a vyhlášení grantových programu pro rok 2007.

 

M. Matějková se omluvila z jednání Komise.

P. Stoček předeslal, že se z důvodu služební cesty nebude dlouhodobě účastnit zasedání Komise. Termíny budou upřesněny.

Na zasedání se dostavil Z. Kopecký.

5.       Příprava rozpočtu oddělení mládeže a sportu na rok 2007

Přítomní na jednání obdrželi aktualizovanou verzi materiálu „Návrh rozpočtu oddělení mládeže a sportu na rok 2007“. J. Burda okomentoval předložený materiál a uvedl srovnání meziročních objemů finančních prostředků. Předložený materiál byl návrhem, který bude následně projednáván příslušnými orgány kraje.

J. Burda vypořádal vznesené dotazy, které se týkaly výše a alokace finančních prostředků určených pro jednotlivé paragrafy rozpočtu. Na základě dotazu J. Skočdopoleho sdělil, že velké sportovní akce (např. „zlatá lyže“, Rallye Vysočiny) jsou poskytovány z jiné kapitoly krajského rozpočtu.

 

A. Nováček vznesl dotaz, zda podpora, která je krajem Vysočina poskytována na otevření školních sportovišť veřejnosti, slouží skutečně k tomuto účelu. J. Burda uvedl, že se podpora poskytuje dle metodiky, jež byla také projednávána na zasedání Komise.

 

Usnesení 09/06/2006/Ksvč

Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina

navrhuje

radě kraje doporučit zastupitelstvu kraje schválit rozpočet oddělení mládeže a sportu na rok 2007 ve výši 14 555 tis. Kč.

 

Usnesení bylo přijato 8 hlasy, zdržel se 0, proti 0.

 

 

6.       Diskuse a různé

a.      Návrh na provedení rozpočtového opatření - podpora přípravy žákovských hokejových výběrů Vysočiny

J. Kučera uvedl tento bod a předal slovo J. Burdovi. J Burda okomentoval předložený materiál. Další informace k této problematice podal P. Stoček. Z vyslovených informací a podkladového materiálu vyplývá:

·          Původní koncepce o vzniku Centra talentované hokejové mládeže (dle vize kraje) nebyla hokejovými kluby podpořena;

·          Příslušné organizace schválili projekt vytvoření dvou mužstev žákovských hokejových výběrů Vysočiny (hráče poskytnou jednotlivé kluby v kraji), jednalo by se o „monitoring“ situace a podmínek hokejového prostředí v kraji Vysočina;

·          Uvedený projekt nenaplní smysl vize tréninkového střediska;

·          Jednotlivé hokejové kluby budou zajišťovat provozní a organizační služby, o hráče se bude starat realizační tým;

 

P. Stoček na základě vzneseného dotazu podal informace o systému, který panuje v Olomouckém kraji.

 

K tématu proběhla krátká diskuse. Z jednání se omluvil P. Pípal.

 

Usnesení 10/06/2006/Ksvč

Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina

navrhuje

radě kraje doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout o poskytnutí dotace Krajskému sdružení ČSTV, Evžena Rošického 6, Jihlava ve výši 199.200,- Kč pro Krajský svaz ledního hokeje Vysočina na podporu projektu Koncepce přípravy žákovských hokejových výběrů Vysočiny.

 

Usnesení bylo přijato 7 hlasy, zdržel se 0, proti 0.

 

b.      Poskytnutí dotace FC Vysočina, a. s. na výchovu talentované mládeže v kraji Vysočina

J. Burda okomentoval předložený materiál. Dále podal informaci, jakým způsobem byla dotace poskytnuta v minulém roce. J. Burda vypořádal vznesené dotazy.

 

V diskusi se přítomní pozastavili nad neobvyklým termínem podání žádosti FC Vysočina. Žádost nesplňuje podmínku pro podávání žádosti danou krajem Vysočina.

J. Kučera byl toho názoru, že je potřeba najít systém k poskytování dotací tohoto typu.

 

Komise doporučuje FC Vysočina směřovat podání žádosti do období přípravy a schvalování krajského rozpočtu (tj. dodržování roku kalendářního).

 

Usnesení 11/06/2006/Ksvč

Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina

navrhuje

radě kraje doporučit zastupitelstvu kraje

·          rozhodnout

-          o poskytnutí dotace ve výši 1 000 000,- Kč FC Vysočina, a.s., IČ 26217350, za podmínek stanovených ve Smlouvě o poskytnutí dotace podle materiálu RK-27-2006-xx, př. 1

·          rozhodnout

-          o poskytnutí 2 000 000 Kč na poskytování služeb obecného hospodářského zájmu - výchova talentované fotbalové mládeže na území kraje Vysočina, přičemž poskytovatel takových služeb bude vybrán v souladu s Pravidly Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina ze dne 27. 6. 2006

·          schválit

-     rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly

 

Usnesení bylo přijato 7 hlasy, zdržel se 0, proti 0.

 

c.      Žádost Koordinačního uskupení NNO Vysočiny

J. Kučera členy Komise informoval o obdrženém dopise s žádostí Koordinačního uskupení NNO Vysočiny (dále jen „KOUS“), zda by se mohli pánové O. Bína a M. Paclík, zvolení orgány KOUS, účastnit zasedání Komise.

 

Usnesení 12/06/2006/Ksvč

Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina

souhlasí

s účastí O. Bíny a M. Paclíka, jako zvolených zástupců Koordinačního uskupení NNO Vysočiny na zasedáních Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina.

 

Usnesení bylo přijato 7 hlasy, zdržel se 0, proti 0.

 

Přítomní se shodli na  termínu dalšího zasedání Komise. Tímto termínem je 9. říjen 2006.

 

7.       Závěr jednání

J. Kučera poděkoval za účast a aktivní přístup a ukončil jednání.

Jiří Kučera v. r.

předseda Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina

 

Zpracoval a zapsal: Jan Jaroš dne 5. září 2006

 
 
Zodpovídá: admin
Vytvořeno / změněno: 8.9.2006 / 22.9.2006

Počet návštěv: 3507
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek