Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Zápis ze zasedání Komise volnočasových aktivit Rady kraje Vysočina č. 4/2003

23. duben 2003
 

 
 

Zápis ze zasedání

komise volnočasových aktivit č. 4/2003

ze dne 23. dubna 2003

 

Přítomni:

Členové komise:

·        Mgr. Roman Křivánek (místopředseda);

·        Ing. Jaroslav Paul;

·        Ing. Milan Koudelka;

·        Mgr. Josef Scháněl;

·        Bc. Jan Burda (tajemník).

Hosté:

·        Martin Paclík;

·        Vladimír Daniel.

 

Návrh programu:

1.      Zahájení jednání a schválení programu;

2.      Kontrola usnesení z minulého jednání;

3.      Příprava plánu práce komise na II. pololetí roku 2003;

4.      Informace o Radě dětí a mládeže kraje Vysočina;

5.      Grantový program „Mezinárodní projekty 2003“;

6.      Diskuse a různé;

7.      Ukončení jednání.

 

1. Zahájení jednání a schválení programu

            Mgr. Roman Křivánek, místopředseda komise volnočasových aktivit, zahájil jednání. Přivítal všechny přítomné. Dle počtu členů prohlásil zasedání za neusnášeníschopné. Přednesl návrh programu jednání. Tento návrh byl schválen. K zápisu z minulého zasedání nebyly vzneseny žádné připomínky.

            Informoval o tom, že rada kraje vzala na vědomí rezignaci Ing. Roberta Mičky a Ing. Josefa Plucara a jmenovala novými členy komise Ing. Milana Koudelku a Mgr. Martina Hlávku. Na post předsedkyně byla jmenována současná členka komise PaedDr. Jiřina Suchardová.

 

2. Kontrola usnesení z minulého jednání

            Místopředseda komise v několika větách shrnul závěry z minulého zasedání.

 

3. Příprava plánu práce komise na II. pololetí roku 2003

K této problematice pohovořil tajemník komise. Sdělil, že komise dosud neobdržela od rady kraje slíbené podklady a náměty činnosti. Z důvodu prodlevy schvalování plánu činnosti navrhl pozměnit název na „Plán práce komise volnočasových aktivit na II. pololetí roku 2003“. Rozdal přítomným k nahlédnutí a pro porovnání plány činností komise dopravní, rozpočtové a pro vnější vztahy, které již byly radou kraje schváleny.

Rozvinula se diskuse k formě a obsahu plánu činnosti.

Místopředseda komise navrhl zahrnout do plánu práce rovněž spolupráci s volnočasovými organizacemi, které se zaměřují na jiné věkové skupiny než děti a mládež, a návštěvy Domovů dětí a mládeže apod.

 

Závěr diskuse:

Komise pověřuje předsedu a místopředsedu, aby iniciovali jednání s Mgr. Alenou Štěrbovou, zástupkyní hejtmana pro oblast školství, projednali s ní konkrétní výhrady k současné podobě plánu činnosti. Na základě těchto konkrétních připomínek zajistí tajemník komise přepracování plánu práce.

 

4. Informace o Radě dětí a mládeže kraje Vysočina

Martin Paclík informoval přítomné, že na RVVZ byl zvolen novým předsedou Rady dětí a mládeže kraje Vysočina. Vyjádřil snahu oživit vlastní činnost rady. Informoval přítomné o plánovaném setkání 8. května 2003 na Chaloupkách – pozvány jsou NNO, charity, Domy dětí a mládeže. Cílem je domluvit se na pozici vůči kraji, co by měla rada nabídnout, zhodnotit minulou činnost rady. Součástí setkání budou rovněž informace týkající se grantů, které přednese pan Chromeček. Pozvánka na toto zasedání bude v elektronické podobě rozeslána spolu se zápisem.

Dále popsal hlavní náplň činnosti rady, vyjádřil snahu o navázání spolupráce s MŠMT a krajem Vysočina. Vyzdvihl nutnost změny přístupu rady.

Bc. Jan Burda se dotázal na představu o spolupráci s krajem. Martin Paclík konstatoval, že konkrétní náměty a požadavky spolupráce budou projednány na setkání 8. května2003 v Chaloupkách (viz výše). Vyjádřil snahu o intenzivní spolupráci s komisí volnočasových aktivit.

 

Vladimír Daniel přiblížil přítomným Koordinační seskupení nezávislých organizací (dále jen KOUS). Popsal náplň činnosti, význam, důvod vzniku a cíle KOUS. Vyjádřil snahu o začlenění zástupců KOUSu do orgánů kraje. Vzhledem k tomu, že tyto orgány jsou sestavovány na základě nominace politických klubů, chtějí se zástupci KOUSu účastnit jednání jako přísedící. Uvedl, že s vládní komisí pro NNO za KOUS jedná Ing. Zetěk (předseda KOUS).

Martin Paclík a Vladimír Daniel objasnili členům komise vzájemné vztahy mezi Radou dětí a mládeže kraje Vysočina a KOUS.

 

Závěr:

Komise vzala na vědomí informace obou výše zmíněných a rozhodla, že jim budou elektronicky zasílány veškeré pozvánky, zápisy a materiály týkající se komise volnočasových aktivit.

 

5. Grantový program „Mezinárodní projekty 2003“

Podkladový materiál byl s předstihem rozeslán všem členům komise. Původní návrh programu byl upraven na základě připomínek Mgr. Aleny Štěrbové, RNDr. Miloše Vystrčila a Ing. Tomáše Hermanna. Tajemník komise podrobně informoval o úpravách, které byly provedeny. Upozornil na snížení finanční částky na tento grantový program. Výzva grantového programu bude projednána na zasedání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost, poté bude předložena radě kraje. Pokud rada tento program doporučí, bude jej schvalovat zastupitelstvo kraje na svém zasedání dne 17. 6. 2003.

Tajemník komise otevřel diskusi k termínu uzávěrky programu. Na základě připomínek a námětů komise doporučuje stanovit uzávěrku grantového programu na 30. září 2003 a termín ukončení realizace projektu na 31. srpna 2004.

Rozvinula se diskuse k zaměření a propagaci tohoto grantového programu.

 

6. Diskuse a různé

            V diskusi nebyly vzneseny žádné další dotazy a připomínky.

 

Předseda poděkoval všem přítomným za účast. Předběžný termín zasedání Komise volnočasových aktivit Rady kraje Vysočina č. 5/2003 byl stanoven na úterý 27. května 2003 v 10:00 v budově Krajského úřadu kraje Vysočina (pavilon A, zas. místnost č. 2.21).

 

Mgr. Roman Křivánek v. r.

místopředseda Komise volnočasových aktivit Rady kraje Vysočina

 

Záznam pořízen na jednání dne 23. 4. 2003.

Zapsala Kateřina Nedvědová dne 23. 4. 2003 (zápis pořízen na základě záznamu).

 
 
Zodpovídá: admin
Vytvořeno / změněno: 25.4.2003 / 25.4.2003

Počet návštěv: 3604
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek