Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Zápis ze zasedání Zdravotní komise Rady kraje Vysočina č. 6/2008

4. červen 2008
 

 
 

Zápis ze zasedání

Zdravotní komise Rady kraje Vysočina č. 6/2008

konaného dne 4. 6. 2008

 

Přítomni:

1. Běhounek Jiří (předseda)

6. Šmardová Hana

2. Havlík Miroslav

7. Štrobl Richard

3. Kafoňková Simona

8. Veselý Jaroslav (místopředseda)

4. Preininger Tomáš

9. Švarcová Věra (tajemnice)

5. Snížek Tomáš

 

Nepřítomni (omluveni):

1. Bambasová Jaroslava

2. Novotný Vladimír

3. Pokorná Soňa

4. Straková Jaroslava

5. Topolovská Marie

Hosté:

1. Hájek Pavel (KrÚ)

2. Měrtlová Soňa (OSVZ)

 

Návrh programu:

1.      Zahájení zasedání, schválení programu;

2.      Kontrola úkolů ze zasedání Zdravotní komise Rady kraje Vysočina č. 5/2008;

3.      Grantové programy;

4.      Vzdělávání ve zdravotnictví;

5.      Zdravotní plán kraje Vysočina – plnění;

6.      Různé;

7.      Závěr.

 

1. Zahájení zasedání, schválení programu, kontrola úkolů

Jiří Běhounek, předseda Zdravotní komise Rady kraje Vysočina, přivítal přítomné, hosty a zahájil jednání. Dle počtu přítomných členů konstatoval, že je komise usnášeníschopná. Přednesl program jednání. Program byl všemi přítomnými schválen. K zápisu z minulého zasedání nebyly vzneseny žádné připomínky.

 

2. Kontrola úkolů ze zasedání Zdravotní komise Rady kraje Vysočina č. 5/2008

Předseda shrnul závěry, usnesení a úkoly z minulého zasedání komise. Členové komise neměli připomínky.

 

3. Grantové programy

J. Běhounek informoval členy komise o grantovém programu „Prevence dětských úrazů ve školách 2008“. Hodnocení programu již proběhlo. Projekty jsou uloženy u paní Měrtlové z OSVZ.

 

4. Vzdělávání ve zdravotnictví

V. Švarcová informovala členy komise o situaci ve vzdělávání zdravotnických pracovníků. Dále informovala o probíhajících akreditacích krajských nemocnic. První nemocnicí usilující o akreditaci je Nemocnice Havlíčkův Brod. Probíhá její hodnocení a pokud nemocnice uspěje, bude akreditace udělena do konce června. Na společné poradě ředitelů bude získána informace jak daleko jsou ostatní nemocnice v kraji Vysočina. Na příští schůzi zdravotní komise bude podána informace.

 

5. Zdravotní plán kraje Vysočina - plnění

Hodnocení bylo podáno pouze slovně. V. Švarcová hovořila o tom, že základní úkoly zdravotního plánu jsou plněny. Byly předloženy všechny projekty z regionálního operačního programu. Jedná se o stavby v nemocnicích Nové Město na Moravě, Pelhřimov a Havlíčkův Brod. Nemocnice Třebíč půjde v druhé výzvě. V dalších výzvách se připravuje jihlavská nemocnice. Další projekty týkající se Nemocnice Jihlava jsou plánovány z JOP. Nyní se předkládá projekt onkologického centra v jihlavské nemocnici a co se týká traumatologického centra, je Nemocnice Jihlava žadatelem. Intenzivně se pracuje na obou projektech. Dalším plánem je efektivní využití přístrojové techniky. Další oblastí byla kontrola kvality zdravotní péče. Rozbíhá se akreditace a byly předány všem nemocnicím identifikační náramky. Po zpracování základních dat je plánována prezentace zdravotní komisi. V kraji Vysočina se dle záměru MZd se připravuje rozšíření stanovišť ZZS o 12. M. Havlík dodal, že na podnět zdravotní komise byla síť výjezdových stanovišť modifikována. Projekt paliativní péče je ve fázi dokončování. Více informací o paliativní péče bude sděleno v září nebo v říjnu. Dlouhodobým problémem, který dále přetrvává je nedostatek stomatologů a všeobecných lékařů v kraji.

 

6. Různé

Rozvinula se krátká diskuse na téma možné „přeshraniční spolupráce“ při řešení akutních výjezdů ZZS. Lokalizace a dojezdové možnosti pro kraj Vysočina nejsou uspokojivé a případnou spolupráci bude zajišťovat ZZS Jihočeského kraje. P. Hájek informoval členy komise o jihlavském kardiocentru. Toto centrum pomohlo již 1000. pacientovi. Informoval, že rada kraje schválila provedení auditu v třebíčské nemocnice.

 

7. Závěr

Jiří Běhounek poděkoval přítomným za účast a ukončil jednání. Příští zasedání proběhne 2. 7. 2008 od 16:00 v zasedací místnosti A-3.15.

 

 

Jiří Běhounek v. r.

předseda Zdravotní komise Rady kraje Vysočina

 

Zapsal a zpracoval Martin Šalanda dne 16. 6. 2008.

 
 
Zodpovídá: admin
Vytvořeno / změněno: 18.6.2008 / 18.6.2008

Počet návštěv: 5797
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek