Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Závěrečná konference projektu EDUBIM II

Závěrečná konference projektu EDUBIM II
Digitalizace se stala součástí běžného života každého člověka a oblast stavebnictví, respektive dopravních staveb, není výjimkou. Kraj Vysočina je v této oblasti lídrem a snaží se do krajských projektů postupně zavádět metodu BIM. Ve čtvrtek 3. 2. 2022 se uskutečnila závěrečná videokonference projektu EDUBIM II, na které prezentující představili výsledky srovnávací analýzy využití metody BIM v oblasti silničních staveb. Výstupy z analýzy pomohou partnerům projektu, kterými jsou Kraj Vysočina, Krajská správa a údržba silnic Vysočiny a země Dolní Rakousko, při zavádění metody BIM do vlastních organizací.
 

 
 

Na konferenci zazněly také příspěvky mapující pokrok při implementaci metody BIM na projektech dopravní infrastruktury na národní úrovni, a to jak z české (zástupci Státního fondu dopravní infrastruktury, Ředitelství silnic a dálnic ČR), tak z rakouské strany (ASFiNAG).

 

„Hlavním cílem projektu EDUBIM II je plnohodnotně využít společné datové prostředí v kombinaci s elektronickým stavebním deníkem. Digitalizace procesů už byla pilotně testována v rámci stavby III/4026 Opatov – průtah,“ připomněl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast dopravy a silničního hospodářství Miroslav Houška. Dalším pilotním projektem, na kterém si Kraj Vysočina postupně vyzkouší kompletní proces digitalizace v přípravě silniční stavby, je akce II/353 D1 - Rytířsko - Jamné, 1. stavba (obchvat Rytířska), kde nyní probíhá intenzivní projekční příprava. Také Ředitelství silnic a dálnic ČR v rámci pilotních projektů finišuje s projektováním modernizace nebo výstavby důležitých silničních komunikací v metodě BIM, jejichž realizace přijde na řadu v nejbližších letech. Namátkou lze zmínit D35 Opatovec – Staré Město, na Vysočině např. I/37 Žďár nad Sázavou, Jihlavská – Brněnská.

 

Projekt EDUBIM II je z 85 % spolufinancován z prostředků Fondu malých projektů, který je součástí operačního programu Interreg V-A Rakousko – Česká republika 2014–2020.

 

BIM (Building Information Management) = správa informací o stavbě

CDE (Common Data Environment) = společné datové prostředí


interreg

eu

edubim

edubim

  • Radek Handa a Radek Žižka, odbor dopravy a silničního hospodářství
    Krajský úřad Kraje Vysočina
  • tisk@kr-vysocina.cz 

 
 
Zodpovídá: Ing. Eva Neuwirthová
Vytvořeno / změněno: 4.2.2022 / 4.2.2022

Počet návštěv: 879
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek