Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Zlatý erb 2016 získaly weby Havlíčkova Brodu, Police a elektronická služba Velkého Meziříčí

Zlatý erb
Do sídla Kraje Vysočina se dnes sjeli představitelé měst, obcí, školských zařízení i zástupci dobrovolných hasičů, aby zjistili, kdo letos zvítězil v soutěži Zlatý erb 2016. Nejlepšími webovými stránkami se ve své kategorii pyšní Střední průmyslová škola Třebíč, první místo slaví Sbor dobrovolných hasičů Bohdalov, obec Police, město Havlíčkův Brod a kategorii elektronická služba zvítězilo Velké Meziříčí se svou Elektronickou úřední deskou.
 

 
 

Do krajského kola letošního ročníku soutěže se společně do všech pěti kategorií přihlásilo 52 účastníků. 25členná porota složená z IT odborníků nakonec vybrala vždy tři vítěze z každé oblasti. „Je vidět, že rok od roku se informační potenciál webových stránek zvyšuje a jak samosprávy, tak například školská zařízení pracují na zlepšení a věnují se i internetové bezpečnosti. Díky podpoře a zájmu patří Kraj Vysočina k lídrům a věřím, že se umístíme i v celostátním kole,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek při předávání krajských cen.

 

Pro krajská kola Zlatého erbu platí letos jedna novinka, a tou je hodnocení mobilní verze webových stránek samospráv i dalších organizací. „V letošním ročníku se porota zaměřovala na to, zda mobilní verze vůbec existuje, v dalších ročnících už půjde i o funkce,“ uvedl za organizátora soutěže Vít Savický. V rámci 17. ročníku krajského kola Zlatého erbu porota letos podruhé hodnotila přihlášené v kategorii školská zařízení v Kraji Vysočina. „Děti, studenti i jejich rodiče dnes už často pracují s informacemi na internetu a my se jim snažíme vyjít vstříc. Hodně vyhledávané jsou informace o přijímacím řízení a jednotlivých oborech školy, studenty pak zajímá rozvrh, suplování a pracujeme i na vylepšení kontaktů pracovníků školy, kde chceme umístit jejich fotografie,“ uvedla koordinátorka propagace vítězné Střední průmyslové školy Třebíč Jana Vacková.

Stejně jako v minulém ročníku soutěže pomyslné zlato v kategorii dobrovolných hasičů získal SDH Bohdalov v čele s velitelem sboru Jiřím Klimešem. „Naposledy jsme vyjížděli 1. března k dopravní nehodě u Rudolce a poslední složkou fotogalerie je masopust ze začátku února,“ prozradil informace z webových stránek Jiří Klimeš.

 

Webům měst letos vévodí Havlíčkův Brod, za který cenu převzal místostarosta Čeněk Jůzl. „S přehledností stránek jsem spokojený, věřím odborníkům, že naše stránky vyhodnotili jako kvalitní a jsem za to velmi rád. Osobně vzhledem k mým pracovním povinnostem vyhledávám prodeje bytů a dnes jsem se díval na uzavírky silnic ve městě,“ uvedl Čeněk Jůzl.

 

Za vítěznou obec na Třebíčsku Police si do krajského města pro cenu dojel starosta a správce webových stránek v jedné osobě Karel Janoušek. „Je to každodenní práce, 365 dní v roce a už 11 let, co se přihlašujeme do Zlatého erbu. Je určitě co vylepšovat, chceme se zaměřit na bezpečnost a na vylepšení mobilní verze, která je už na stránkách k dispozici,“ řekl při převzetí ceny Karel Janoušek.

Ceny vítězům krajského kola soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí předali na slavnostním ceremoniálu zástupci Kraje Vysočina a zástupci sponzorských firem.

Do celostátního finále Zlatého erbu, jehož vyhlášení se odehraje na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě v Hradci Králové 4. dubna, postupují vítězové z kategorií obec, město a elektronická služba. Speciální kategorie pro školská zařízení a sbory dobrovolných hasičů v Kraji Vysočina jsou nepostupové.


Výsledky krajského kola (podle vyhlašovaných kategorií):

Zvláštní kategorie pro školská zařízení v Kraji Vysočina:

1. místo

Střední průmyslová škola Třebíč

https://www.spst.cz/

2. místo

Gymnázium Velké Meziříčí

http://www.gvm.cz/

3. místo

ZŠ Okříšky

http://www.zsokrisky.cz/

Zvláštní kategorie pro sbory dobrovolných hasičů:

1. místo

SDH Bohdalov

www.hasici-bohdalov.cz

2. místo

SDH Žďár nad Sázavou 2 - Zámek

http://www.sdhzdar2.cz/

3. místo

SDH Výčapy

www.vycapy.cz

Kategorie nejlepší elektronická služba - postupová:

vítěz

Velké Meziříčí – Elektronická úřední deska

http://www.velkemezirici.cz/mestsky-urad/uredni-deska 

Kategorie nejlepší webová stránka obce - postupová:

1. místo

Police

http://www.obec-police.cz

2. místo

Šlapanov

http://slapanov.cz

3. místo

Okrouhlice

http://www.obec-okrouhlice.cz/

Kategorie nejlepší webová stránka města – postupová:

1. místo

Havlíčkův Brod

www.muhb.cz

2. místo

Jihlava

www.jihlava.cz

3. místo

Polná

www.mesto-polna.cz

 

Děkujeme členům poroty za úsilí, které hodnocení věnovali, dále děkujeme sponzorům hodnotných věcných cen, kterými jsou (řazeno abecedně):

  • AutoCont CZ a.s.

  • CESNET - ZÁJMOVÉ SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB

  • GORDIC spol. s r.o.

  • ICZ a.s.

  • Patrik Ritter

  • Požární bezpečnost s.r.o..

  • T-Mobile Czech Republic a.s.

     

  • tisk@kr-vysocina.cz

 
 
Zodpovídá: Mgr. Monika Brothánková
Vytvořeno / změněno: 7.3.2016 / 7.3.2016

Počet návštěv: 7490
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek