Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Zpráva z DE-LAN Mid Term konference v Bruselu

DE-LAN Mid Term venue
Konference projektu DE-LAN, která se konala 26. ledna 2012 v bruselské centrále Výboru regionů, svedla dohromady zástupce partnerských regionů, vizionáře a zástupce z praxe. Během konference byly diskutovány praktické ukázky a úvahy vztahující se k tématu Digitálních Ekosystémů (DE) a regionálního rozvoje.
 

 
 

 Konference projektu DE-LAN, která se konala 26. ledna 2012 v bruselské centrále Výboru regionů, svedla dohromady zástupce partnerských regionů, vizionáře a zástupce z praxe. Během konference byly diskutovány praktické ukázky a úvahy vztahující se k tématu Digitálních Ekosystémů (DE) a regionálního rozvoje.

 Strategická vize „Digital Agenda for Europe“ představená minulý rok evropskou komisařkou pro digitální agendu Neelie Kroes volá po efektivitě, konkurenceschopnosti a inovacích. Koncept Digitálních Ekosystémů odpovídá na tyto výzvy perspektivou kolaborativního prostředí. Zkušenost s DE ukázala existenci a prolínání více vrstev (technické, sociální, ekonomické, kulturní), které zastřešuje jediná myšlenka sdílení obecných i detailních znalostí a dovedností.

 Na konferenci byly široce rozebrány výhody a přínosy konceptů DE a Living Labs (LL). Prezident evropské sítě Living Labs (ENoLL) profesor Alváro de Oliveira shrnul vývoj konceptu Living Labs v Evropě, Africe a Brazílii a představil budoucí projekty a plány. Detailně pak představil výsledky práce některých z 274 evropských LL.

 Na konferenci byla zmíněna myšlenka, že Evropské regiony čelí velkým změnám vyplívajícím z dopadů transformace eGovermentu, a které vedou k otevřenějšímu, propojenějšímu a transparentnějšímu vládnutí, tak že dnes můžeme hovořit o digitálních vládních ekosystémech jako součásti velkého digitálního společenského ekosystému. V duchu této myšlenky zdůraznila úlohu otevřených inovací Francesca Bria ve svém příspěvku pod názvem „Future Internet for smart Cities and Regions – Towards European Smart Innovation Ecosystems“.

 Příklad praxe a jejího úspěšného transferu předvedli zástupci pěti regionů, ve kterých právě probíhají pilotní akce. Za Vysočinu představil Václav Jáchim pilotní projekt eCrime Vysočina věnující se elektronické bezpečnosti. Na závěr konference vyjádřili někteří účastníci zájem o připravované závěry projektu a hodnocení pilotních akcí, které budou představeny na závěrečné konferenci ke konci roku 2012.

 
 
Zodpovídá: Radek Bejdák
Vytvořeno / změněno: 30.1.2012 / 30.1.2012

Počet návštěv: 19444
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek