Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka > Kultura a památky > Zlatá jeřabina


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Zlatá jeřabina

Záložky hlavní nabídky

Vyberte:

Titul Kuchař Vysočiny Junior už podruhé putuje do Chrudimi

Titul Kuchař Vysočiny Junior už podruhé putuje do Chrudimi
V gastrocentru Obchodní akademie a Hotelové školy v Havlíčkově Brodě se včera bojovalo o titul Kuchař Vysočiny Junior 2020. Deset dvoučlenných týmů složených ze žáků středních gastronomických škol a učilišť z Kraje Vysočina a hostující školy z Chrudimi mělo za úkol připravit v časovém limitu 45 minut chutný předkrm, ve kterém byla povinnou surovinou červená řepa, a také excelentní hlavní chod, kde dominovalo kuřecí prso supreme. Celkové vítězství pro chrudimskou Střední odbornou školu a Střední odborné učiliště obchodu a služeb nakonec vyvařily Tereza Pekařová a Jana Rejnušová.
 

 
 
Porota z certifikovaných komisařů Asociace kuchařů a cukrářů České republiky ve složení Lukáš Ende, Pavel Bortník a Tomáš Kourek hodnotila nejen výslednou chuť a prezentaci pokrmů, ale také jejich přípravu, celkovou organizaci práce, dodržování hygienických pravidel i stanoveného času. Zlatou medaili získala Tereza Pekařová z Chrudimi za pečený kuřecí supreme, bramborové pyré s lanýžovým máslem, mrkvové pyré, glazovanou zeleninu, žampiony a smetanovou omáčku. Stejný cenný kov za tartar a rolku z červené řepy s majonézou z kešu ořechů patří její spolužačce Janě Rejnušové. 

Krajská radní Jana Fialová, která zasedla v porotě společně s profesionály, udělila speciální cenu Kraje Vysočina domácímu týmu z Havlíčkova Brodu Biance Krutišové a Martinu Havlíčkovi. „Jídla, která jsem měla možnost ochutnat, by v mnoha případech obstála i ve špičkové restauraci. Těší mě, že úroveň připravenosti žáků na Vysočině je na tak vysoké úrovni, a věřím, že většina z mladých kuchařek a kuchařů u této profese zůstane,“ uvedla na soutěži Jana Fialová. Soutěž Kuchař Vysočiny Junior 2020 open se uskutečnila pod záštitou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a je zařazena mezi nominační soutěže Gastro Junior – Bidfood Cup 2021. Mezinárodního klání, které se uskuteční v příštím roce, se mohou zúčastnit všechny týmy, které se podle počtu bodů umístily ve zlatém a stříbrném pásmu. 

Celkové výsledky Kuchař Vysočiny Junior 2020 open: 
1. místo SOŠ a SOU Chrudim (zlaté pásmo) 
2. místo SŠ gastronomická Adolpha Kolpinga (zlaté pásmo) 
3. místo OA, VOZS a SZŠ, SOŠS Jihlava (stříbrné pásmo) 

Foto: zleva Tereza Pekařová a Jana Rejnušová
kuchař
  • tisk@kr-vysocina.cz       
 
 
Zodpovídá: Ing. Eva Neuwirthová
Vytvořeno / změněno: 6.3.2020 / 6.3.2020

Počet návštěv: 4490
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek